Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΠΕΕ Αύξηση λιανικών πωλήσεων και μείωση εξαγωγών, εμφάνισε η αλυσίδα ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Με θετικό ρυθμό 28,7%, «έτρεξαν» στο πρώτο δίμηνο φέτος οι λιανικές πωλήσεις του κλάδου ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας στην εγχώρια αγορά, ενώ στον αντίποδα, οι εξαγωγές της αλυσίδας σημείωσαν πτώση κατά 9,9%, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στη χώρα μας ανήλθαν στο πρώτο δίμηνο φέτος στα 305 εκατ. ευρώ, έναντι των 237 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας υποχώρησαν σε 381 εκατ. ευρώ, από 423 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου πέρυσι. «Οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν μείωση 9%, της κλωστοϋφαντουργίας 6%, και του βαμβακιού 13,5%» αναφέρει ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ.

Πτωτική πορεία, σε ποσοστό 3,8%, ακολούθησαν στο πρώτο δίμηνο φέτος οι εισαγωγές και για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε αξία στο ποσό των 562 εκατ. ευρώ, έναντι των 584 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως διευκρινίζει, μάλιστα, ο ΣΕΠΕΕ στην ανακοίνωσή του, τη μεγαλύτερη πτώση σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές της αλυσίδας, παρουσίασαν τα κλωστοϋφαντουργικά είδη, σε ποσοστό 13%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!