Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Αθηναίων Οκτώ καινοτόμα έργα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 19,8 εκατ. ευρώ

Σε μια νέα εποχή θα περάσει από σήμερα ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πρωτεύουσας, μετά την έγκριση του προγράμματος των έργων που υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με ποσό ύψους 19,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συνολικά, οκτώ εμβληματικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν από τον Δήμο Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ) και εκπονήθηκαν ως υποέργα, περιλαμβάνονται στο τεχνικό δελτίο που εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης για χρηματοδότηση 17 δήμων της χώρας με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

Τα ψηφιακά έργα τα οποία υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων αφορούν το σύνολο της λειτουργίας της πόλης και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών σε τομείς όπως η καθαριότητα, η λειτουργία των σχολικών μονάδων, η αστυνόμευση στο εμπορικό τρίγωνο κά.

Σήμερα, στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του αντιδημάρχου Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων Νικόλα Βαφειάδη.

Μετά τη συνάντηση ο υυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω συνολικά το έργο το οποίο έχει γίνει στον Δήμο Αθηναίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το οποίο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Θα σας έλεγα ότι μερικές φορές, τα πράγματα μπορεί να τα βλέπει κανείς να αντανακλώνται σε ένα και μόνο σημείο και ότι θα έλεγα ότι το καλύτερο σήμερα που μας έδειξε ο δήμαρχος, είναι αυτός ο πίνακας πάνω από το γραφείο του, ο ψηφιακός πίνακας, ο οποίος δείχνει πραγματικά μια εικόνα της πόλης, σε ένα σωρευτικό τρόπο και, απ΄ό,τι καταλαβαίνω, όλα αυτά τα δεδομένα -από ότι μου είπε και ο δήμαρχος- θα ανοίξουν για όλους τους Αθηναίους πάρα πολύ σύντομα».

Ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ακόμα ότι:

«Είναι μια σπουδαία δουλειά, χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε αρωγοί της και είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό. Υπάρχει το πρόγραμμα της "Έξυπνης Πόλης" , το οποίο χρηματοδοτούμε για τον Δήμο Αθηναίων με περίπου 20 εκατ. ευρώ. Ο τρόπος με τον οποίο ο κύριος δήμαρχος και οι συνεργάτες του το έχουν σχεδιάσει, είναι πραγματικά καινοτόμος. Και βέβαια και μια σειρά από άλλα πράγματα τα οποία είπαμε από κοινού ότι θα ανακοινώσουμε όταν θα είναι η ώρα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε:

«Η Αθήνα όχι μόνο συμμετέχει στην πολύ μεγάλη εθνική προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και πρωτοπορεί. Θέλουμε να χτίσουμε έναν δήμο με περισσότερη τεχνολογία και λιγότερη γραφειοκρατία. Θέλουμε έναν δήμο, ο οποίος να μιλάει με δύο "κλικ" και να λέει "καλημέρα". Σήμερα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα με τη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα έξυπνης πόλης. Θα ήθελα και δημόσια να πω ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" στον υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!