Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΑΕΕ Σε 1,4 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου

Σε 1,4 εκατ. ευρώ εκτιμώνται οι αποζημιώσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2022.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, πλημμύρες, υδροστρόβιλος) που επικράτησαν στην Ελλάδα (Αττική, Θεσσαλία, Μακεδονία, νησιά Αιγαίου) την περίοδο 22-27 Αυγούστου 2022.

Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων από τις αναγγελίες των ζημιών των επιχειρήσεων- μελών της ένωσης, συνολικά αναφέρεται σε 488 ζημιές, το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Από αυτές, 335 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 1,1 εκατ. ευρώ), 152 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 306 χιλ. ευρώ) και 1 ζημιά αναφέρθηκε στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής (εκτίμηση 6.000 ευρώ).

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ.

Με αφορμή την έρευνα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της ΕΑΕΕ Ερρίκος Μοάτσος, σχολίασε:

«Τον Αύγουστο του 2022 σημειώθηκε άλλο ένα καταστροφικό γεγονός, μικρότερης μεν κλίμακας σε σχέση με προγενέστερα περιστατικά, το οποίο όμως επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι η συχνότητα φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα αυξάνεται ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Όπως σε κάθε αντίστοιχο περιστατικό, η ελληνική ασφαλιστική αγορά προχωρά με ταχύτητα στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων για το εν λόγω περιστατικό, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!