Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης 9 Νοεμβρίου Απεργούμε

9 Νοεμβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Συγκέντρωση 10:30π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 8:00π.μ. ΣΤΗΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΣΤΙΣ 8:30π.μ. ΣΤΗΝ DELOITTE ΣΤΟ TECHNOPOLIS

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους! Δυναμώνουμε το μπλοκ του σωματείου μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης απευθύνει ευρύ κάλεσμα στον κλάδο, σε κάθε εργαζόμενο ελεγκτικής-συμβουλευτικής εταιρίας, λογιστηρίου, λογιστικού γραφείου να πάρει μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι τεράστιο όπλο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας. Η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ περνάει μέσα από την μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Ακόμα και οι σχετικά καλύτεροι μισθοί εξειδικευμένων θέσεων, εξανεμίζονται μπροστά στην ακρίβεια, στην ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων, με το ετήσιο κόστος για το ρεύμα να φτάνει τα δυο μηνιάτικα. Είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ!

Φτάνει πια! Καμία αναμονή – καμία ανοχή!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Μας ετοιμάζουν έναν χειμώνα βαρύ, αλλά είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτόν τον χειμώνα βαρύ για όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ! Γιατί είναι ίδια η κατάσταση που ζούμε όλα τα χρόνια, αυτή που θρέφει εργοδότες με φοροαπαλλαγές, με ελαφρύνσεις και για εμάς  έχει μόνο αβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων, φυσικού αερίου συνδυασμένα με την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Είναι η  αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις μας! Κάθε εργαζόμενος καλείται να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια που ήδη ζει, να πληρώσει ένα κάρο λογαριασμούς την ίδια στιγμή που εταιρίες ενέργειας, ρεύματος, super market, βγάζουν υπέρογκα κέρδη. Όποιες αυξήσεις δόθηκαν και αν δόθηκαν, όποια voucher και pass μας πέταξαν σαν τυράκι, όσο και να μας μιλάνε για ανάπτυξη, εμείς βλέπουμε πως ο μήνας Δεν βγαίνει.. Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί. Μας δίνουν ένα και παίρνουν δέκα.

Εμπνεόμαστε από τα παραδείγματα αγώνων των συναδέλφων  σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και παίρνουμε δύναμη από τις κατακτήσεις τους!

Η μόνη διέξοδος που έχουμε είναι αυτή της οργανωμένης δράσης! Μαζικοποιούμε το σωματείο μας, ερχόμαστε σε επαφή με τους συναδέλφους μας!

Στις 9 Νοέμβρη διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βάση του επεξεργασμένου σχεδίου της ΠΟΛ
  • Αυξήσεις στους μισθούς και σταθερός εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5ημερο-35ωρο, καμία ώρα απλήρωτης υπερωρίας
  • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
  • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Η μορφή της τηλεργασίας να είναι εθελοντική με δικαίωμα ανάκλησης από τον εργαζόμενο, τα έξοδα της τηλεργασίας να βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον εργοδότη
  • Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τον χώρο δουλειάς

 

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:30π.μ., ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!