Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Στο 10% ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο - Όλο και λιγότερο αποταμιεύουν οι Γερμανοί

Στο όριο του 10% έφθασε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, για πρώτη φορά κατά τη μεταπολεμική περίοδο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Γκέοργκ Τιλ, επισήμανε ότι η αύξηση, από 7,9% τον Αύγουστο, οφείλεται κυρίως στην εκπνοή της ισχύος του μέτρου για το ενιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ μηνιαίως στα μαζικά μέσα μεταφορά όλης της χώρας και στην ταυτόχρονη κατάργηση της έκπτωσης στα καύσιμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της Postbank, το 53,9% των Γερμανών αποταμιεύει πλέον πολύ λιγότερο έως καθόλου, εξαιτίας της επιβάρυνσης που προκαλούν οι υψηλές τιμές ενέργειας.

«Ένας αυξημένος αριθμός αποταμιευτών δεν έχει πλέον κεφάλαιο», επισημαίνει και ο επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της Deutsche Bank, Ούλριχ Στέφαν, στην εφημερίδα Muenchner Merkur και αναφέρει ότι οι καταναλωτές εκλήθησαν να δαπανήσουν 43,9% περισσότερα για ενέργεια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 18,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!