Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Νέας Σμύρνης Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο

Στην εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) προχωρά ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με στόχο την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στο κυκλοφοριακό, αλλά και στη μείωση εκπομπών ρύπων, που επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη δημόσια Υγεία.

Με την υλοποίηση του Σχεδίου, ο δήμος δύναται να αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο υποδομών φόρτισης σε όλο το εύρος του, το οποίο θα αποτελέσει κεντρικό άξονα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την καθιέρωση των «πράσινων» μετακινήσεων συνολικά.

Συγκεκριμένα, το ΣΦΗΟ αφορά στη χωροθέτηση προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) και αντίστοιχα στη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, με σκοπό την ανάπτυξη υποδομών για την προώθηση της χρήσης οχημάτων χαμηλών ή μηδενικών ρύπων και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου ηλεκτροκίνησης.

Ακόμη, καθορίζεται η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο, δημοτικών και αστικών συγκοινωνιών, τουριστικών λεωφορείων, οχημάτων τροφοδοσίας, οχημάτων ΑμεΑ, καθώς και οχημάτων μικροκινητικότητας, όπως ποδήλατα και σκούτερ. Η προτεινόμενη χωροθέτηση στον Δήμο Νέας Σμύρνης έχει προκύψει έπειτα από διεξοδική μελέτη εναλλακτικών σεναρίων. Παράλληλα έχει ληφθεί υπόψη η πλήρης και επαρκής εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών των κατοίκων, καθώς και των επισκεπτών της πόλης.

Η προτεινόμενη χωροθέτηση σταθμών φόρτισης Η/Ο αφορά στο πλήρες φάσμα του δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των σημείων εκείνων που αποτελούν πόλους έλξης και παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, όπως δημοτικές υπηρεσίες, σχολεία, υποδομές, εκκλησίες, πλατείες κά. Επιπροσθέτως, η επιλογή των σημείων λαμβάνει υπόψη και την ασφαλή μετάβαση από και προς τον δήμο, θεωρώντας ότι ο μετακινούμενος πρέπει να έχει τη δυνατότητα φόρτισης του οχήματός του σε κεντροβαρικά σημεία της πόλης.

Η μελέτη του Δήμου Νέας Σμύρνης υπερκάλυψε τις προβλεπόμενες από τον νόμο ελάχιστες απαιτήσεις και προδιαγραφές και κατέληξε σε σχέδιο χωροθέτησης 88 σημείων επαναφόρτισης και 137 θέσεων στάθμευσης, όλων των κατηγοριών ηλεκτρικών οχημάτων, σε νέους υπαίθριους χώρους και υφιστάμενες ή νέες παρόδιες θέσεις.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νέας Σμύρνης, προέβη στην έγκριση του ΣΦΗΟ και στη συνέχεια αυτό διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και στον ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του χρηματοδοτικού προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!