Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρικά οχήματα Η Αθήνα έχει τον 6ο μικρότερο συντελεστή φορτιστών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις

Με την ηλεκτροκίνηση να κάνει άλματα και να μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητά μας, η Αθήνα παραμένει μία από τις πόλεις της Ευρώπης που υπολείπεται σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Διαθέτει μόλις 0,1 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, γεγονός που δείχνει ότι πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει μεγάλη πρόοδος στον τομέα των υποδομών.

Η ελληνική πρωτεύουσα έχει τον 6ο μικρότερο συντελεστή φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής υπηρεσίας σύγκρισης τιμών, Uswitch. Η αρνητική πρωτιά πηγαίνει στη Σόφια της Βουλγαρίας με 0,01 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και τη Ρίγα της Λετονίας με το Βίλνιους της Λιθουανίας να βρίσκονται στην ίδια θέση με 0,05 φορτιστές. Εντύπωση κάνει η πολύ χαμηλή βαθμολογία του Παρισιού στη συγκεκριμένη έρευνα, με τους Γάλλους να υπολείπονται σημαντικά σε υποδομές, καθώς υπάρχουν μόλις 0,16 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Η Αθήνα διαθέτει μόλις 62 φορτιστές συνολικά, όταν η Ρώμη διαθέτει 499 φορτιστές. Ο συντελεστής ανά 100.000 κατοίκους είναι μόλις 0,02, δηλαδή 88% χαμηλότερος από αυτόν της Ρώμης (0,18), ενώ τους λιγότερους δημόσιους φορτιστές στην Ευρώπη έχει η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας με μόλις 15 σημεία φόρτισης στο σύνολό της. Το Βίλνιους της Λιθουανίας έχει μόλις 21 φορτιστές, 69% λιγότερους από τη Βαρσοβία της Πολωνίας (68), ενώ το Βουκουρέστι της Ρουμανίας έχει 121 σημεία φόρτισης.

Από την άλλη, οι ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν κάνει μεγάλα βήματα ανάπτυξης στην ηλεκτροκίνηση είναι το Όσλο της Νορβηγίας που κατέχει την πρώτη θέση με 5,47 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Διαθέτει 2.481 σημεία φόρτισης, όταν η Κοπεγχάγη (Δανία) διαθέτει 95 φορτιστές. Με σχεδόν 4 φορτιστές (3.98) ανά 100.000 κατοίκους, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας είναι η ευρωπαϊκή πόλη που μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το Λονδίνο ακολουθεί στη λίστα, με 3,17 φορτιστές ανά χλμ² και συνολικά σχεδόν 4,991 σημεία, ενώ ακολουθούν το Άμστερνταμ με 2,24 φορτιστές και 680 σημεία, Λισσαβώνα με 2,09 φορτιστές και 1.332 σημεία φόρτισης και οι Βρυξέλες με 1,35 φορτιστές και 220 σημεία φόρτισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!