Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Ανάπτυξης Σημεία συνέντευξης Γεωργιάδη στην εκπομπή ” Καλημέρα Ελλάδα”

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

3 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή ” Καλημέρα Ελλάδα” με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τον έλεγχο στις τιμές σε τρόφιμα και προϊόντα:

«Η περίπτωση να μην έχουμε αυξήσεις στον πλανήτη γη, τον Οκτώβριο του 2022, είναι αδύνατη. Έχουμε τον μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθωριστικό κύκλο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν αυξήσεις. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να «φρενάρουμε» αυτές τις αυξήσεις και να αφαιρέσουμε από τις αυξήσεις το κομμάτι που είναι αισχροκέρδεια, την προσπάθεια δηλαδή κάποιων επιτηδείων να εκμεταλλευτούν αυτό τον πληθωριστικό κύκλο για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

«Την Τετάρτη έχω μία πολύ μεγάλη σύσκεψη με όλη την αγορά, και με τα σούπερ μάρκετ και με τους χονδρεμπόρους και με πολλούς από τους παραγωγούς. Σκοπός μας είναι να δούμε ποια είναι η αύξηση που δεν μπορεί να αποφευχθεί και ποια είναι η λογική αύξηση τηρουμένων των αυξήσεων στην ενέργεια, στα καύσιμα, στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και σε όλα τα άλλα. Όταν ολοκληρώσω αυτό τον κύκλο και έχω στοιχεία θα είμαι σε θέση να σας πω περισσότερα».

Για το φαινόμενο πώλησης συσκευασιών σε μικρότερη ποσότητα και ίδια τιμή:

«Στα προϊόντα που έχουμε θεσπίσει ανώτατο πλαφόν κέρδους κάποιοι «πονηροί» προσπάθησαν να προσπεράσουν τη διάταξη του πλαφόν με αυτό το κόλπο. Αυτό είναι παράνομο γιατί το πλαφόν έχει μπει σε μοναδιαίο κόστος, δηλαδή μετράει την ποσότητα. Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, εδώ και δύο εβδομάδες, είναι εστιασμένοι σε αυτό. Όταν έχουμε τα επίσημα πορίσματα των ελέγχων θα σας τα ανακοινώσουμε. Αυτός που έχει παραβιάσει το πλαφόν, αυτός θα πληρώσει και το πρόστιμο».

«Τα πρόστιμα που βάζουμε πληρώνονται όλα. Για την παραβίαση του θεσμικού πλαισίου περί αισχροκέρδειας έχουν επιβληθεί φέτος πρόστιμα πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ και έχουν όλα εισπραχθεί».

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη:

«Η Κυβέρνηση μας, όπως όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έχει να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Η μία βάρκα είναι η πίεση στον καταναλωτή και στο διαθέσιμο εισόδημα, το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με την αύξηση του  βασικού μισθού, με τα επιδόματα, με τις μειώσεις διαφόρων φόρων και ούτω καθ’ εξής και η άλλη, η δημοσιονομική μας σταθερότητα γιατί ταυτόχρονα με την κρίση στα σούπερ μάρκετ, έχουμε τη μεγάλη καταιγίδα στις αγορές. Άρα, δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις τέτοιες που θα σε βάλουν στο στόχαστρο των αγορών».

Για τη μη συνέχιση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης:

«Το πετρέλαιο κίνησης, σε σχέση με τις τιμές του Μαΐου και του Ιουνίου, είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Το οικονομικό επιτελείο έκρινε ότι δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη συνέχιση αυτής της επιδότησης. Εάν δούμε τα καύσιμα να ξαναπαίρνουν φωτιά, εδώ είμαστε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=N2KjzSROuBw

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!