Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελλάδα - Σλοβακία Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για ΑΠΕ, διαχείριση αποβλήτων και ηλεκτροκίνηση

Οι κλάδοι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της διαχείρισης αποβλήτων αλλά και υδάτινων πόρων, καθώς και η ηλεκτρομηχανική - ηλεκτροκίνηση και η τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των χθεσινών επιχειρηματικών συνομιλίων μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, μετά την ημερίδα: "Green Growth Business Forum".

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή διοργάνωση της ημερίδας από την πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece και τον Σλοβακικό Οργανισμό Επενδύσεων και Εμπορίου (Slovak Investment and Trade Development Agency - SARIO).

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Zuzana Caputova, στην Αθήνα και υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της, καθώς και υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την αποστολή συνόδευσαν 20 επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς.

Στο φόρουμ μίλησαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Martin Kováč, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής, η προεδρεύουσα και Α' αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη και ο διευθυντής Εμπορίου του Σλοβακικού Οργανισμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης Εμπορίου- SARIO, Έγκον Ζόραντ. Την εκδήλωση συντόνισε ο γενικός γραμματέας  του ΕΒΕΑ, Μπάμπης Μωραΐτης.

Στο πλαίσιο του φόρουμ υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) με στόχο την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδος και Σλοβακίας, μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και του Σλοβακικού Οργανισμού Επενδύσεων και Εμπορίου (Slovak Investment and Trade Development Agency - SARIO).

Το μνημόνιο υπέγραψαν για την Enterprise Greece ο κ. Σμυρλής, και από τη σλοβακική πλευρά, ο διευθυντής Εμπορίου του SARIO, κ. Ζόραντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!