Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης Ανακοίνωση- Κάλεσμα : Γενική Συνέλευση 5.09 & Συλλαλητήριο ΔΕΘ 10.09

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:
 

  • Στην Σύσκεψη Συνδικάτων για την ΔΕΘ στο Πάρκο Εποχών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη, στις 1/9, στις 7:00 μ.μ.
  • Στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 5/9, στις 7:00 μ.μ.
  • Στο φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 10/9, στις 18.00 στην ΧΑΝΘ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον κλάδο, για την ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων στο φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ. Στεκόμαστε πλάι με τα υπόλοιπα σωματεία, ενώνουμε τις φωνές μας, μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Σε συνέχεια της μάχης και του ανοίγματος του σωματείου μας για την Υπογραφή ΣΣΕ εργασίας στον κλάδο, μάχη που δεν τελείωσε αλλά συνεχίζεται, οργανώνουμε περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς των μεγάλων ελεγκτικών εταιριών, των λογιστικών και συμβουλευτικών εταιριών, σε λογιστικά γραφεία και λογιστήρια για την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας μπροστά στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ.

Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers & pass

Κάθε εργαζόμενος ζει την ακρίβεια που θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις αυξήσεις στο φυσικό 
αέριο, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των καταναλωτικών ειδών και αγαθών. Όλοι είδαμε το καλοκαίρι πόσο ελάχιστος είναι ο χρόνος ξεκούρασής μας και πόσο  ακριβές οι διακοπές, που ένας εργαζόμενος χρειάζεται να ξοδέψει πάνω από 1 μισθό για λίγο χρόνο χαλάρωσης και αναψυχής με την οικογένειά του. Κι όλα αυτά με τα κρούσματα  covid να έχουν εκτοξευθεί. Γίναμε μάρτυρες και αυτό το καλοκαίρι πυρκαγιών στην χώρα μας.

Από την άλλη κυβέρνηση της ΝΔ και επιχειρηματικοί όμιλοι μοιράζουν ψίχουλα με κάθε είδους επίδομα καυσίμων, voucher κ.λ.π. , με αυξήσεις ψίχουλα σε έναν κατώτατο μισθό που δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η κατάσταση στα  νοσοκομεία παραμένει τραγική, χωρίς βέβαια να παρθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας της υγείας μας, ούτε και στους χώρους δουλειάς, με την ίδια πολιτική  που καίει τα δάση και καίει και τις ζωές μας να συνεχίζεται.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ

Οι κυβερνήσεις της χώρας μας διαχρονικά μας έχουν δέσει στο άρμα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων. Οι Νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις θανάτου που υπάρχουν από άκρη σε άκρη της Ελλάδας φανερώνουν την ενεργή εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.Ο λαός μας δεν πρέπει να επιλέξει κανένα από τα στρατόπεδα που χτυπιούνται για να προστατευθούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Εμείς είμαστε με το στρατόπεδο της εργατικής τάξης και του αγώνα της για να απελευθερωθεί από τα αίτια που οδηγούν στους πολέμους!

Τις συνέπειες του πολέμου ήδη τις βλέπουμε και στην χώρα μας. Η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο, για να κατέχουμε την «πρωτιά» στις ΝΑΤΟικές δαπάνες.Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Τα συνδικάτα και η εργατική τάξη στην Ελλάδα να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
  • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις ευρωατλαντικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Ήδη, σε πολλούς χώρους δουλειάς έχουν ανάψει εστίες αντίστασης.
 
ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ΟΑΣΘ, ΜΕΤΡΟ, PRAKTIKER, LIDL, EFOOD, ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αλλού, ξέσπασαν απεργίες, κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. COSCO, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ πέτυχαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις διεκδικήσεις τους.

Η ΕΛΘ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων κάθε κλάδου και στέκεται αλληλέγγυα. Οι εργαζόμενοι και του δικού μας κλάδου καλούμαστε να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια – μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση! Φτάνει πια με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα ανεξάντλητα ωράρια, τα project που πρέπει να βγουν. Φτάνει πια με τον τεράστιο όγκο δουλειάς, με τις προθεσμίες και τα deadlines να μας αυξάνουν το άγχος διαρκώς, ενώ από την άλλη να βλέπουμε τα μεγαθήρια των ελεγκτικών του κλάδου να αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα. 
Παλεύουμε για 5ημερο – 7ωρο – 35ωρο, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε εταιρία, σε κάθε λογιστήριο, μικρό ή μεγάλο.

Η δική μας απάντησή είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματείο μας!

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.
  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ για τον κλάδο
  • Καμία απλήρωτη υπερωρία
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο

Δυναμώνουμε – μαζικοποιούμε το Σωματείο μας!
 
Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, στις 5/9, στις 7:00μ.μ., στο ΕΚΘ!
 
ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ
Σάββατο 10/9, στις 7μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!