Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υπ. Εσωτερικών 11963/2022 Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια του Δημόσιου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 21/7/2022

Αριθμ. Πρωτ.: 11963

ΠΡΟΣ : Όπως πίνακας αποδεκτών
Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΘΕΜΑ: «Παροχή Οδηγιών Χρήσεως σε Υπεύθυνους Ενεργειακών Υποδομών/ Εγκαταστάσεων και Διοικητικά Υπεύθυνους για την εφαρμογή των Μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ή χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημόσιου Τομέα»

Σχετ.: 1. Η αριθ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/1-7-2022 ΚΥΑ (Β’ 3424), όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/74248/18-72022/559 ΚΥΑ (Β'3794) και ισχύει

2. Η αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/209/οικ. 10814 εγκύκλιος μας

Σας γνωρίζουμε ότι σε συνέχεια της υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/1-72022 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Επικρατείας (Β’ 3424) με θέμα «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ή χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημόσιου Τομέα» και την ως άνω σχετική αναφερόμενη εγκύκλιο για τον ορισμό Υπευθύνων Ενεργειακών Υποδομών/Εγκαταστάσεων και Διοικητικών Υπευθύνων για τους φορείς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υπόψη ΚΥΑ, συντάχθηκαν από το αρμόδιο όργανο που προβλέπεται από την παρ. 4 του άρθρου 4 της ΚΥΑ, σχετικές Οδηγίες Χρήσεως.

Οι Οδηγίες αυτές αναρτώνται στην πλατφόρμα του ΥΠΕΝ στον σχετικό σύνδεσμο publicenergysavings.gov.gr η οποία θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία. Με βάση τα παραπάνω, κάθε φορέας του δημοσίου, οφείλει να ακολουθήσει τις οδηγίες και τα Εγχειρίδια Χρήσης _ (Manuals) για τις ενέργειες που απαιτούνται από την πλευρά των χρηστών της ηλεκτρονικής εφαρμογής, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω της πλατφόρμας.

Τα συνιστώμενα βήματα για κάθε φορέα είναι τα εξής:

1. Πραγματοποιείται η πρώτη είσοδος στην πλατφόρμα publicenergysavings.gov.gr με χρήση των κωδικών Τaxisnet του φορέα που έχουν παρασχεθεί από τη ΓΓΠΣΔΔ, επιλέγοντας «Είσοδο Στην Εφαρμογή» και «Αρχική Πιστοποίηση Φορέα με Χρήση Κωδικών Τaxisnet του Φορέα»

2. Ορίζεται ο Υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών /Εγκαταστάσεων

3. Ορίζονται οι Διοικητικά Υπεύθυνοι του φορέα από τον Υπεύθυνο Ενεργειακών Εγκαταστάσεων.

4. Πραγματοποιούνται από τον Διοικητικά Υπεύθυνο οι παρακάτω δράσεις:

α) δημιουργούνται οι υποδομές του φορέα στην Πλατφόρμα

β) αντιστοιχίζονται οι μετρητές ρεύματος του φορέα με τις υποδομές του

γ) ενημερώνεται η κατάσταση των δράσεων που έχουν προβλεφθεί για τις υπό ευθύνη του υποδομές.

Για τη δημιουργία και ταυτοποίηση μιας υποδομής απαιτείται η δήλωση των βασικών χαρακτηριστικών (π.χ. ονομασία, διεύθυνση), ο ορισμός των Διοικητικών Υπευθύνων καθώς επίσης και η αντιστοίχηση της με τους μετρητές, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στην Πλατφόρμα.

Οι δράσεις για κάθε υποδομή αναθέτονται αυτόματα από την Πλατφόρμα, βάσει του τύπου της υποδομής .

Ερωτήματα αναφορικά με την εφαρμογή της εν λόγω ΚΥΑ αλλά και τη λειτουργία της προβλεπόμενης στο άρθρο 2 εφαρμογής παρακολούθησης δράσεων και καταναλώσεων publicenergysavings.gov.gr, μπορούν να τεθούν ηλεκτρονικά μέσω της διαδικασίας που αναφέρεται στις οδηγίες και τα εγχειρίδια που καταρτίζονται από το ΥΠΕΝ και είναι αναρτημένα στο ψηφιακό περιβάλλον της εφαρμογής.

Κατόπιν τούτου, η Υπηρεσία μας δεν θα απαντά σε ερωτήματα που θα υποβάλλονται από τους φορείς σχετικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Οι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν άμεσα και με κάθε πρόσφορο τρόπο σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της εν υπόψη ΚΥΑ. Ειδικότερα οι οργανισμοί ΟΤΑ α’ και β ' βαθμού, οφείλουν να ενημερώσουν τις υπό την εποπτεία τους ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης).

Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί κεντρικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr, καθώς και στη διαδρομή «Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα – Ανθρώπινο Δυναμικό».

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!