Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΛΘ Τετάρτη 6 Ιουλίου ημέρα πανελλαδικής δράσης για υπογραφή ΣΣΕ

ΕΛΘ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΗ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ 

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ TECHNOPOLIS ΣΤΙΣ 5.00μμ 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
  • ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ PWC 
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ DELOITTE  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  

Φτάνει πια με τα ξεχειλωμένα ωράρια!  

Φτάνει πια με την ατελείωτη πίεση, το τεράστιο όγκο δουλειάς!  

Φτάνει πια με το μισθό να εξαντλείται πριν τελειώσει ο μήνας και τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες!  

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών για την πανελλαδική ημέρα δράσης, διοργανώνει εξορμήσεις και  περιοδείες σε λογιστήρια, λογιστικά γραφεία και σε ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες της πόλης μας, με κορύφωση την συγκέντρωση στις 6/7 στο πάρκο Τεχνόπολις. Καλεί όλους τους  συναδέλφους να συμμετέχουν!  

Το σωματείο μας δυναμώνει την μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση το σχέδιο της ΠΟΛ.  

Παλεύουμε για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμά μας στο σταθερό χρόνο εργασίας 7ώρες τη  μέρα, 5 μέρες τη βδομάδα, το δικαίωμα στη σωματική και πνευματική ανάπαυση, αυξήσεις  στους μισθούς ώστε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρεπείς όρους.

Όλα αυτά μπορούμε  να τα κατακτήσουμε μόνο με την ύπαρξη της Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να  καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου.  

Το σχέδιο ΣΣΕ που προτείνει η ΠΟΛ – και καλεί τους εργοδότες να υπογράψουν – αφορά το  σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Δηλαδή τους εργαζομένους κάθε ειδικότητας σε ελεγκτικές/ συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες (λογιστές, ελεγκτές, συμβούλους,  πληροφορικάριους, διοικητικούς κλπ), σε λογιστήρια εταιρειών και λογιστικά γραφεία. 

Είναι επιτακτική ανάγκη η μαζική και οργανωμένη πάλη όλων μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς  ένα ρυθμισμένο, ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του  κάθε εργοδότη.

Αυτή είναι η μόνη λύση για τους εργαζόμενους που βλέπουν το εισόδημά τους  να εξανεμίζεται κάτω από την ακρίβεια, τον ελεύθερο χρόνο να μην υπάρχει, την εντατικοποίηση  της δουλειάς να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Η μη ύπαρξη ΣΣΕ από το 2009 με ευθύνη  των εργοδοτών (που εκμεταλλεύονται όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της Ε.Ε και των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης), έφερε ατομικές συμβάσεις με όλο και χειρότερους  όρους και συνθήκες εργασίας.

Την ίδια περίοδο τα μονοπώλια του κλάδου μας είναι από τα πιο  κερδοφόρα και δυναμικά αναπτυσσόμενα. Η δική μας εργασία αυξάνει τα κέρδη τους και όμως  καθημερινά ζούμε με όλο και λιγότερα.

Βλέπουμε τις ελεγκτικές εταιρίες να βγάζουν υπέρογκα Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) Αριστοτέλους 32 (ΕΚΘ), 4ος Ορ  2310 267295 @logistesthess logthess@gmail.com κέρδη κάθε χρόνο και να μεγαλώνουν, ενώ οι εργαζόμενοι ζούμε με χαμηλούς μισθούς προσπαθώντας να επιβιώσουμε στην ακρίβεια, στα ωράρια – λάστιχο, με την εντατικοποίηση να  χτυπάει κόκκινο.  

Μας θέλουνε διαθέσιμους 24/7, αλλά είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινο ωράριο,  αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς μας!  

Η επιτυχία του αγώνα μας εξαρτάται από τη συμμετοχή μας, από τη συσπείρωση στα Σωματεία  και στην Ομοσπονδία μας, από την πίεση που θα ασκήσουμε στην εργοδοσία.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και μακρόχρονος! Ξέρουμε όμως ότι μπορούμε να τα  καταφέρουμε! Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει με πείσμα και επιμονή τον αγώνα παίρνοντας  πολλές πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ζητήσει συνάντηση από τον ΣΕΒ και άλλους  εργοδοτικούς φορείς την Τετάρτη 6 Ιουλίου καθώς και από μεγάλους εργοδότες του κλάδου για  υπογραφή της ΣΣΕ.  

Αντλούμε δύναμη από την αγωνιστική πείρα του ταξικού εργατικού κινήματος και του κλάδου  μας. Εμπνεόμαστε από τις κατακτήσεις που η εργατική τάξη απέσπασε με σκληρούς αγώνες και  θυσίες.

Τα πρόσφατα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι όταν οι εργαζόμενοι πιστέψουν στη  δύναμή τους και μπουν συλλογικά, αποφασιστικά, μαχητικά στον αγώνα, μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια, να κάμψουν και τον πιο ισχυρό αντίπαλο, να αποκτήσουν αγωνιστική πείρα – παρακαταθήκη για τη συνέχεια και για τις μελλοντικές, ακόμα  πιο απαιτητικές μάχες.  

Η πρόταση της ΠΟΛ για κλαδική ΣΣΕ προβλέπει: 

  • 912 ευρώ και 1.006,74 ευρώ κατώτερο μισθό νεοπροσλαμβανομένου(ανάλογα το  κλιμάκιο)συν τα επιδόματα και αυξήσεις ανά διετία τουλάχιστον 3%-4%
  • Επιδόματα πτυχίου, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ, Ισολογισμού, Τακτικού και  Φορολογικού ελέγχου, γάμου, τέκνων, μονογονεϊκής οικογένειας κ.α. 
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, διάλλειμα εντός 7ώρου, πληρωμή κάθε επιπλέον ώρας ως  υπερωρία.
  • Η μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη των εργαζόμενων να βασίζεται στην ΣΣΕ και όχι  σε εσωτερικό σύστημα αξιολόγησης του εργοδότη 
  • Προστασία της μητρότητας – πατρότητας, γονικές άδειες. 
  • Ισχύς της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.  

Τετάρτη 6 Ιουλίου, Μέρα Πανελλαδικής Δράσης του κλάδου για την υπογραφή ΣΣΕ Στη Θεσσαλονίκη εξόρμηση στην ελεγκτική εταιρία Deloitte και συγκέντρωση στον χώρο του Technopolis στις 5.00μμ  

Θα προηγηθούν: 

  • Δευτέρα 4 Ιούλη εξορμήσεις σε λογιστικά γραφεία και λογιστήρια στο κέντρο και στην  δυτική Θεσσαλονίκη 
  • Τρίτη εξόρμηση στην ελεγκτική εταιρία PWC  

Θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα!

Γινόμαστε περισσότεροι!  

Συμμετέχουμε στις δράσεις της πόλης μας, μαζί με τους συναδέλφους μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!