Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Καραμανλής Λύνουμε το υδροδοτικό πρόβλημα της Κέρκυρας

Στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ αυτών στο μεγάλο ζήτημα της κάλυψης των αναγκών ύδρευσης όλου του νησιού, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης που είχε στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, με την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού.

«Λύνουμε το υδροδοτικό πρόβλημα όλου του νησιού, με ένα τεράστιο έργο 170.000 ευρώ. Φανταστείτε 16,3 κυβικά νερό ποσότητα που θα είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις ανάγκες ενός νησιού, το οποίο βρίσκεται σε μία πορεία ανάκαμψης. Αυτό το έργο το οποίο συζητιόταν πάνω από σαράντα χρόνια επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αυτό είναι κάτι που δείχνει τη βούληση αυτής της κυβέρνησης να μη λέει μεγάλα λόγια, αλλά να κάνει συγκεκριμένα έργα», επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ μίλησε και για το έργο ύδρευσης που αφορά την πόλη της Κέρκυρας, που είναι σε εξέλιξη, ύψους σχεδόν 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων νήσων ξεκινά αυτό το καλοκαίρι το έργο της οδικής ασφάλειας, έργο ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ».

Το έργο, όπως δεσμεύτηκε, θα δημοπρατηθεί μέχρι τέλους του καλοκαιριού.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγγειλε ότι το υπουργείο ξεκινά την αναβάθμιση των τριών λιμανιών Μαθρακίου, Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών και Αυλακίων Οθωνών.

«Προχωράμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την αναβάθμιση των τριών λιμένων ύψους σχεδόν 27 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τη βελτίωση του λιμένα Μαθρακίου, Στεφάνου Αυλιωτών, και στα Αυλάκια Οθωνών. Έργα τα οποία συζητούνταν για χρόνια, αλλά δεν γίνονταν», τόνισε ο υπουργός.

«Σήμερα με την παρουσία μου εδώ σηματοδοτούμε έργα σχεδόν 250 εκατ. ευρώ και δε σταματάμε εδώ. Έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για να δούμε επιτέλους μία Κέρκυρα που θα αφήσει το χθες πίσω, μία Κέρκυρα που θα μπορέσει πλέον να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στο Μουσείο Καποδίστρια και στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη. Η μονοήμερη επίσκεψή του στο νησί ολοκληρώνεται το απόγευμα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!