Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογική αρθρογραφία

Forin.gr Observer Χειρισμός των μισθωμάτων που δεν καταβλήθηκαν ή καταβλήθηκαν μερικώς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Στη σημερινή στήλη του Forin.gr Observer παραθέτουμε βασικές επισημάνσεις για τον τρόπο χειρισμού των μισθωμάτων που δεν καταβλήθηκαν ή καταβλήθηκαν μερικώς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19.

Αρχικώς, σημειώνεται ότι επί του εντύπου Ε2 παρέχεται η δυνατότητα για το φορολογικό έτος 2021 [1] να συμπληρώνεται μόνο το συνολικό ακαθάριστο ποσό του εισοδήματος από την εκμίσθωση, υπεκμίσθωση, δωρεάν παραχώρηση και ιδιοχρησιμοποίηση της ακίνητης περιουσίας ανά ακίνητο και ανά μισθωτή/χρήστη. Δεν απαιτείται η συμπλήρωση στη στήλη (11) του μηνιαίου μισθώματος/υπομίσθώματος ή τεκμαρτού ποσού που αντιστοιχεί στην ιδιοχρησιμοποίηση ή την δωρεάν παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας. Ακόμα και στην περίπτωση, ωστόσο, που συμπληρωθεί το μηνιαίο μίσθωμα (με το ποσό του μισθώματος που προβλέπεται στο υποβληθέν μισθωτήριο), δεν ελέγχεται συστημικά, κατά την υποβολή του εντύπου, εάν επαληθεύεται το γινόμενο των μηνών επί του μηνιαίου μισθώματος που αναγράφεται στη στήλη 13 [2]. Σχετ. εγκ. Ε. 2136/2021.

Το περιεχόμενο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές του forin.gr

Αποκτήστε πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτό καθώς και σε ένα πλήθος απο μοναδικές υπηρεσίες και προνόμια!

Μάθετε περισσότερα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!