Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ Ευχαριστώ ή Απόλυση

Δελτίο τύπου

Ευχαριστώ ή Απόλυση

Το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου των Λογιστών-Φοροτεχνικών πληροφορήθηκε με μεγάλη  έκπληξη, την παραίνεση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τσακίρη  στους επιχειρηματίες   που τους προέτρεπε λέγοντας  τους «απολύστε τους λογιστές σας…» .

Κύριε Υφυπουργέ, ο κλάδος των Λογιστών Φοροτεχνικών, χρόνια τώρα και ιδιαίτερα στο διάστημα της τελευταίας πανδημικής κρίσης, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας, έχοντας καθιερωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ως άμεσος συνεργάτης και επιστημονικός σύμβουλος σε όλα τα θέματα της οικονομίας αναλαμβάνοντας και ρόλους που θα έπρεπε να είχε αναλάβει η Πολιτεία. Διατηρούμε βέβαια την επιφύλαξη της μη παρουσίας μας στην κλειστή συγκέντρωση όπου ειπώθηκαν τα παραπάνω.

Ως κλάδος, έχουμε άμεση επαφή με τις επιχειρήσεις και κληθήκαμε πολλές φορές να δώσουμε λύσεις και να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και των λαθών που προέκυψαν όλο το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της «ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας» αλλά και των αστοχιών του συστήματος να διασταυρώσει στοιχεία.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εργάστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών και των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν και μάλιστα εντός αυστηρών προθεσμιών και πολύπλοκων εφαρμοστικών οδηγιών ,ρισκάροντας σε αρκετές περιπτώσεις την επιστημονικότατα του κλάδου, προτάσσοντας όμως την ηθική ευθύνη για στήριξη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί  είναι αυτοί που εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας κλήθηκαν επί της ουσίας να ψηφιοποιήσουν το κράτος και να εκπαιδεύσουν τον επιχειρηματικό κόσμο ( κάτι που το ίδιο το Κράτος δεν είχε κάνει για χρόνια,  ως όφειλε ) δίνοντας την δυνατότητα σήμερα στην χώρα και στην  δική σας  κυβέρνηση, να παίρνει τα εύσημα παγκοσμίως.

Αλήθεια Κύριε Υφυπουργέ  πριν προχωρήσετε στην συγκεκριμένη παραίνεση αναρωτηθήκατε :

- Ποιοι κλήθηκαν να υλοποιήσουν πλατφόρμες χωρίς σαφείς εφαρμοστικές οδηγίες ρισκάροντας την επιστημονικότατα του κλάδου προτάσσοντας την ηθική ευθύνη για στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας;

- Ποιοι εν μέσω πανδημίας ψηφιοποίησαν το κράτος δίνοντας την δυνατότητα σήμερα στην χώρα να παίρνει τα εύσημα παγκοσμίως ;

- Ποιοι εν μέσω πανδημίας υλοποίησαν και εξακολουθούν να υλοποιούν το παγκόσμιο project της πλατφόρμας mydata ;

-Ποιοι υλοποίησαν και εξακολουθούν να υλοποιούν τις εκατοντάδες πλατφόρμες εφαρμογής για  μέτρα οικονομικής στήριξής κοινωνίας και επιχειρήσεων ;

- Σε ποιους απευθύνθηκε η ελληνική κοινωνία προκειμένου να ενημερωθεί από τον τρόπο που νόμιμος μπορεί να μετακινηθεί έως  και την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ;

Κύριε Υφυπουργέ πριν προχωρήσετε στην συγκεκριμένη παραίνεση περί απόλυσής των λογιστών θα έπρεπε να έχετε λάβει γνώση των ‘ευχαριστήριων ‘που έχει λάβει ο κλάδος, ως αναγνώριση της προσφοράς του, από πλήθος κυβερνητικών στελεχών ,  Υπουργούς, Υφυπουργούς , ακόμα και του ιδίου του Πρωθυπουργού !

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε όλα τα παραπάνω , αν και προχωρήσατε στην αχαρακτήριστη    για  τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών ,δήλωση σας  ίσως, μάλλον για να δικαιολογήσετε την αδυναμία  σωστής διασταύρωσης από τις  αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτεία.

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλέσετε επίσημα την συγκεκριμένη παραίνεση σας η οποία προσβάλει ένα κλάδο ο οποίος έχει μέχρι σήμερα  συμβάλει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!