Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για 10 νεοφυείς επιχειρήσεις του ELEVATE GREECE

Κοινή πρωτοβουλία για την περαιτέρω ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας ανέλαβαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκο και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα, σήμερα, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ.  

Κύριο αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης και δικτύωσης προς δέκα εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις της πρωτοβουλίας ELEVATE GREECE, του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες αυτές, θα υλοποιηθούν δωρεάν μέσω της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας  -  Θ.Ε.Α., του ΕΒΕΑ και περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της ΘΕΑ, την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, τη συμμετοχή σε δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε επιχειρηματικά κεφάλαια. Επιπλέον, το ΕΒΕΑ θα συμμετέχει στην Απονομή Βραβείων στις εκδηλώσεις του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, της Πρωτοβουλίας "ELEVATE GREECE".

Δηλώσεις

Ο κ. Δήμας τόνισε ότι  «μέσω του Elevate Greece έχουμε καταφέρει, όχι μόνο να καταγράψουμε το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας, αλλά και να θεσπισουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κίνητρα για επενδυτικούς αγγέλους, κίνητρα για την απόκτηση μετοχών προαίρεσης (stock options) και δράσεις μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα όμως, μέσα από τις δημόσιες πολιτικές, έχουμε καταφέρει και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε θεσπίσει πολιτικές που δίνουν πρόσβαση σε παγκόσμια δίκτυα καινοτομίας, που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, υπηρεσίες mentoring, υπηρεσίες business planning, και πολλά άλλα που το οικοσύστημα καινοτομίας έχει ανάγκη.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουμε δημιουργήσει μέσω του Elevate Greece, είναι και η σημερινή συμφωνία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ για την πρωτοβουλία της υπογραφής του Μνημονίου, αλλά και τη διάθεσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τις νεοφυείς επιχειρήσεις».

«Σήμερα ξεκινά επίσημα μια νέα, σημαντική δράση συνεργασίας του ΕΒΕΑ, με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μια δράση που αφορά την υποστήριξη ελπιδοφόρων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Και την ευρύτερη προσπάθεια για την ανάδειξη της καινοτομίας σε πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Μπρατάκος. «Στόχος μας, μέσα από αυτή την κοινή πρωτοβουλία, είναι να συμβάλουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας» είπε ο κ. Μπρατάκος, τονίζοντας ότι «το Επιμελητήριό μας έχει αναδείξει, εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, σε στρατηγική προτεραιότητα την ενίσχυση της νεοφυούς, καινοτόμου επιχειρηματικότητας». Σημεία αναφοράς της δραστηριότητας του Επιμελητηρίου είναι η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας ΘΕΑ, μια δομή που δημιουργήθηκε το 2014 για να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει υποσχόμενες επιχειρηματικές ομάδες, η δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων - BANG του ΕΒΕΑ, επίσης το 2014, καθώς και η δημιουργία  ενός δικτύου συνεργασιών για την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

«Έχουμε κάθε λόγο να αναδείξουμε την καινοτομία σε καταλύτη για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ανθεκτική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την προσπάθεια, ως ΕΒΕΑ, θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε ενεργά, με ουσία και αποτέλεσμα» ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!