Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΔΜΗΕ Αναγκαία η αποθήκευση ενέργειας για την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ

Η εξασφάλιση μονάδων αποθήκευσης ενέργειας είναι το "κλειδί" για την επιτάχυνση της περαιτέρω ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μαζί με την διευκόλυνση της κατασκευής δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Dialogues 2022.

Ο κ. Μανουσάκης έκανε λόγο για τεράστια επενδυτική ροή προς τις ΑΠΕ, που φέρνει την Ελλάδα σε καλύτερη θέση στον τομέα της πράσινης ενέργειας σε σχέση ακόμα και με ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η χώρα μας διαθέτει 9 γιγαβάτ "ηλεκτρισμένες" ΑΠΕ και άλλα 10 γιγαβάτ με οριστικούς όρους σύνδεσης, ενώ με βάση το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ, προβλέπονται 28-29 γιγαβάτ ως το 2030.

Σε ερώτηση εξάλλου για τα θέματα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει της θερινής περιόδου και για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι έχουν καταστρωθεί σχέδια ώστε σε κάθε σενάριο να υπάρχει επάρκεια, συνέστησε να δημιουργηθεί κουλτούρα σχετικής εξοικονόμησης ενέργειας και υπογράμμισε ότι εντός του καλοκαιριού θα τεθεί σε λειτουργία νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!