Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Energean Έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας για το 2021

«Οι εταιρείες που επιχειρούν στον ενεργειακό τομέα, έχουν έναν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας, υπηρετώντας τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης ν.7 του ΟΗΕ κατά τον οποίο η παροχή ενέργειας θα πρέπει να είναι διαρκώς διαθέσιμη, προσιτή και αξιόπιστη».

Αυτό επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας σε δηλώσεις του με αφορμή την δημοσίευση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας για το 2021.

«Ένα μείζον θέμα που αναδείχθηκε με έμφαση μετά την ολοκλήρωση της περιόδου που αφορά η Έκθεση, είναι η ενεργειακή ασφάλεια. Ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας το ζήτημα αυτό δεν είχε ξανά τέτοια σημασία. Η φρικώδης εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει στην Ευρώπη μια ενεργειακή κρίση, η οποία θα αναδιαμορφώσει και θα επανακαθορίσει την παγκόσμια ενεργειακή αγορά για τις επόμενες δεκαετίες. Καθώς έχουμε μπροστά μας ένα νέο και αβέβαιο μέλλον, η ενεργειακή ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα - εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο - έχει καθορίσει την πολιτική ατζέντα», προσθέτει ο κ. Ρήγας.

Σύμφωνα με την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης το 2021 η Energean πέτυχε περαιτέρω μείωση κατά 8% στις εκπομπές άνθρακα (συνολικά 73% από το 2019, με στόχο να υποχωρήσουν κατά 85% ως το 2025), οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 18,3 κιλά CO2 ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδυνάμου πετρελαίου. Παράλληλα, εφάρμοσε και πολιτική μηδενικής καύσης αερίων, πέραν από έκτακτες καταστάσεις, σε όλες τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της.

Επιπλέον, το 2021 η Energean εξασφάλισε την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεών της στην Ιταλία με ενέργεια παραγόμενη κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές, επιτυγχάνοντας τον μηδενισμό των εκπομπών σε όλες, πλέον, τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!