Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Ενίσχυση νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όλων των οικονομικών κλάδων, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσης διάρκειας 140 ωρών, τα οποία ως προς το σκέλος των εξειδικευμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων θα διεξαχθούν βάσει πιστοποιημένων επαγγελματικών περιγραμμάτων. Επιπλέον, το σύνολο των συμμετεχόντων θα μετάσχει σε διαδικασίες πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων.

Σκοπός της Δράσης είναι οι ωφελούμενοι αφενός να ενισχύσουν τις εξειδικευμένες επαγγελματικές τους δεξιότητες, ιδίως ως προς δεξιότητες επαγγελμάτων που κατά προτεραιότητα εντάσσονται σε τομείς και οικονομικές δραστηριότητες της RIS3 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφετέρου να αναπτύξουν νέες, οριζόντιες, διεπαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ανάπτυξη και τη διάδοση της καινοτομίας, τη διαχείριση των τεχνολογικών αλλαγών, την αξιοποίηση των ΤΠΕ και το ψηφιακό marketing.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Εποπτευόμενοι από την περιφέρεια φορείς ή/και άλλοι φορείς στους οποίους συμμετέχει η Περιφέρεια με σχετικές με το αντικείμενο αρμοδιότητες.
  • Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που βάσει του καταστατικού τους δραστηριοποιούνται στο πεδίο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων.
  • Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που βάσει του καταστατικού τους δραστηριοποιούνται στο πεδίο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων.
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η περίοδος υποβολής είναι από 10/5/2022 έως 15/6/2022.

Σε περιπτώσεις εγγράφων, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική επισύναψη / υποβολή (π.χ. χάρτες, σχέδια, κλπ.), ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην «ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» στη διεύθυνση Αλεξάνδρου Σούτσου 35, Τρίπολη 221 32 εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων. Δεν θα γίνονται δεκτές προτάσεις εκτός των ανωτέρω προθεσμιών.

Περιοχή εφαρμογής

  • Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όροι και προϋποθέσεις

  • Το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ), αποτελεί την πρόταση του Δικαιούχου και συμπληρώνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική μορφή που διατίθεται στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ. Στην παρούσα πρόσκληση επισυνάπτονται Οδηγίες για τη συμπλήρωση των πεδίων του Τεχνικού Δελτίου Πράξης. Η υποβολή της πρότασης συνιστά και αίτηση χρηματοδότησης του δυνητικού δικαιούχου. Αναπόσπαστο στοιχείο της πρότασης αποτελούν τα παρακάτω δικαιολογητικά/έγγραφα, τα οποία συνοδεύουν το Τεχνικό Δελτίο Πράξης:
  • Τεχνικό Δελτίο Πράξης.
  • Στοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχου: (και εφόσον υπάρχουν των συμπράττοντων φορέων). - Κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα υλοποίησης της πράξης, όπως: νόμιμα δημοσιευμένο καταστατικό σύστασης του δικαιούχου με τυχόν τροποποιήσεις ή/και λοιπά νομιμοποιητικά έγγραφα (ΦΕΚ, όπου θα εμφανίζεται ο σκοπός ή/και οι αρμοδιότητες, η έδρα και τα τυχόν παραρτήματα κλπ.)
  • Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων του Δικαιούχου ή άλλων αρμόδιων οργάνων, όπου αυτό προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
  • Απόφαση Αρμόδιου Συλλογικού Οργάνου για την υποβολή της πρότασης: (αφορά και τυχόν συμπράττοντες φορείς).
  • Τεχνική Περιγραφή και Προϋπολογισμός Δημοπράτησης.
  • Σχέδιο Απόφασης εκτέλεσης με ίδια μέσα.
  • Έκθεση τεκμηρίωσης εξασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία: Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να γίνει αυτό κατά την υποβολή της πρότασης, πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου και των συμπραττόντων φορέων ότι κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πράξης θα τηρηθούν οι απαιτήσεις περί προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία (Παράρτημα ΙΙ της παρούσας πρόσκλησης).
  • Φάκελος Κρατικής Ενίσχυσης για έργα που ενέχουν στοιχεία ενίσχυσης: Συγκεκριμένα για δράσεις που ενέχουν στοιχεία κρατικής ενίσχυσης και θα εξεταστούν στο πλαίσιο του Κανονισμού De Minimis, πρέπει να υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του δικαιούχου σχετικά με τη σώρευση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, σύμφωνα με το υπόδειγμα του συνημμένου Παραρτήματος VI. (Για δράσεις που δεν ενέχουν στοιχεία κρατικής ενίσχυσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την έννοια της κρατικής Ενίσχυσης όπως αναφέρεται στο άρθρο 107 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2016/C262/01), είναι απαραίτητο να περιέχονται στο φάκελο που θα υποβληθεί προς αξιολόγηση επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη μη ύπαρξη κρατικής ενίσχυσης δυνάμει συγκεκριμένης διάταξης του Κανονισμού (Συμπλήρωση λίστας ελέγχου ύπαρξης κρατικής ενίσχυσης σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα και τα οριζόμενα στο Παράρτημα ΙΙΙ της παρούσας πρόσκλησης)
  • Σχέδιο Δράσης: όπου θα γίνεται αναλυτική περιγραφή του φυσικού αντικειμένου που θα υλοποιήσει ο κύριος δικαιούχος και εφόσον υπάρχει/ουν και ο κάθε συμπράττων φορέας. Το Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: 

1) Σκοπός του Σχεδίου Δράσης και τεκμηρίωση της επιλογής αναγκαιότητας υλοποίησης των προτεινόμενων θεματικών αντικειμένων κατάρτισης, βάσει πρόσφατων στοιχείων διάγνωσης της αγοράς εργασίας (πρωτογενή ή/και δευτερογενή στατιστικά στοιχεία ερευνών), 

2) Παρουσίαση των ενεργειών του Σχεδίου Δράσης : 

α) αριθμός ωφελούμενων και κατανομή αυτών ανά περιφερειακή ενότητα / δήμο, 

β) παρουσίαση των γνωστικών αντικειμένων των προγραμμάτων κατάρτισης και του περιεχομένου αυτών, των γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων που επιδιώκεται να αποκτηθούν, της μεθοδολογίας υλοποίησης της κατάρτισης (συμβατική, e-learning), 

γ) παρουσίαση της διαδικασίας πιστοποίησης με συνοπτική αναφορά στο αντικείμενο των εργασιών, εργασιακών καθηκόντων, γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτεί και εξετάζει το Σχήμα Πιστοποίησης που προτείνεται να εφαρμοστεί, 

δ) παρουσίαση των ενεργειών δημοσιότητας, 

ε) παρουσίαση των ενεργειών συντονισμού, διαχείρισης και παρακολούθησης της υλοποίησης, εφόσον περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης. 

Σε κάθε ενέργεια θα πρέπει να αναφέρεται ο τρόπος που θα υλοποιηθεί, το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και τα παραδοτέα αυτής, 

3) Μεθοδολογία και Κριτήρια Επιλογής Ωφελούμενων, 

4) Συνέργειες ή συμπληρωματικότητα με άλλες δράσεις, και 

5) Πίνακας ανάλυσης κόστους του Σχεδίου Δράσης. 

Η ανωτέρω παρουσίαση θα πρέπει να είναι στοχευμένη σε πληροφορία και περιορισμένη σε έκταση ανάλυσης.

  • Δελτίο Ενεργειών Ωρίμανσης και Υποχρεώσεων Πράξης: καταχωρισμένο στο ΟΠΣ.
  • Διοικητική Ικανότητα / Οργανωτική Δομή και Διαδικασίες: αφορά και τυχόν συμπράττοντες φορείς.
  • Διοικητική Ικανότητα / Διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης έργων: αφορά και τυχόν συμπράττοντες φορείς.
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Ομάδα Εργου & Υλοποίηση συναφών Έργων: αφορά και τυχόν συμπράττοντες φορείς.
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Εμπειρία στην υλοποίηση συναφών έργων: αφορά και τυχόν συμπράττοντες φορείς.
  • Χρηματοοικονομική ικανότητα: αφορά και τυχόν συμπράττοντες φορείς, εφόσον απαιτείται.
  • Βεβαίωση του δικαιούχου περί μη επικάλυψης των χορηγουμένων χρηματοδοτήσεων με άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα και άλλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η βεβαίωση καλύπτεται με σχετική αναφορά στην ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ που αποτελεί τμήμα του Τεχνικού Δελτίου Πράξης.
  • Βεβαίωση του δικαιούχου ότι δεν έχει περαιωθεί το φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης, σύμφωνα με τον Καν. 1303/2013, άρθρο 65, παράγραφος 6. Η βεβαίωση καλύπτεται με σχετική αναφορά στην ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ που αποτελεί τμήμα του Τεχνικού Δελτίου Πράξης.
  • Βεβαίωση του δικαιούχου ότι η προτεινόμενη πράξη δεν περιλαμβάνει τμήμα επένδυσης σε υποδομή ή παραγωγική επένδυση η οποία έπαυσε ή μετεγκαταστάθηκε εκτός της περιοχής του προγράμματος εντός πέντε ετών από την τελική πληρωμή στο δικαιούχο ή εντός της προθεσμίας που οριζόταν στους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων (σύμφωνα με το άρθρο 71 του Καν. 1303/2013). Η βεβαίωση καλύπτεται με σχετική αναφορά στην ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ που αποτελεί τμήμα του Τεχνικού Δελτίου Πράξης.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου (κυρίου του έργου), στην οποία θα αναφέρεται εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα στην οποία αφορά η προτεινόμενη πράξη απαλλάσσεται του ΦΠΑ ή όχι.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου στην οποία ο δικαιούχος θα αναφέρεται, στην περίπτωση που υπάρχει, σε πράξη που συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και η υποβληθείσα πρόταση αποτελεί συνέχεια αυτής. Στο κείμενο θα αναφέρονται τίτλος και κωδικός ΟΠΣ αυτής.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του δικαιούχου, όπου δηλώνεται ότι δεν έχουν επιβληθεί σε βάρος του κυρώσεις λόγω παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και τηρούνται οι διατάξεις περί υγείας και ασφάλειας εργαζομένων σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρο 39 & 40 του Ν.4488/2017 (ΦΕΚ 137/Α/13-9-2017), όπως ισχύει σήμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεδομένου ότι για την υλοποίηση της πράξης οι δυνητικοί δικαιούχοι δύναται να συμπράξουν μεταξύ τους, θα πρέπει κατά την υποβολή της πρότασης:

  • να τεκμηριώνεται η επιχειρησιακή και διοικητική ικανότητα όλων των εταίρων. Συνεπώς, τα στοιχεία τεκμηρίωσης της επάρκειας τυχόν εταίρων, σύμφωνα με τον Οδηγό Αξιολόγησης θα πρέπει να υποβληθούν από τον κύριο δικαιούχο, μαζί με τα δικά του δικαιολογητικά.
  • να κατατεθεί σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας (ή σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης για τις αντίστοιχες περιπτώσεις) μεταξύ των συμπραττόντων φορέων στο οποίο να περιγράφεται ο διακριτός ρόλος κάθε εταίρου/ συμπράττοντος, η κατανομή έργου / δραστηριοτήτων και αντίστοιχου προϋπολογισμού ανά συμπράττοντα φορέα (σύμφωνα με το συνημμένο στην πρόσκληση υπόδειγμα), συνοδευόμενο από αποφάσεις αρμόδιων συλλογικών οργάνων ή άλλων αρμόδιων οργάνων των συμβαλλόμενων μερών.

Τα συνοδευτικά δικαιολογητικά/ έγγραφα, υποβάλλονται σε μορφή αρχείου τύπου pdf, ως συνημμένα στο ΤΔΠ. Η ανάλυση για τον υπολογισμό των καθαρών εσόδων, εφόσον υπάρχουν, υποβάλλεται σε μορφή αρχείου Excel.

Προϋπολογισμός

  • € 3.800.000

Σχετικά αρχεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!