Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Αθηναίων Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση βεβαίωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας

Αυτόματα με ένα «κλικ» και χωρίς αναμονή εκδίδεται, πλέον, η βεβαίωση περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) από τον Δήμο Αθηναίων.

Μέχρι σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στον δήμο και στη συνέχεια να περιμένουν το «πράσινο φως» από τις υπηρεσίες για την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Αυτή η αναμονή προκαλούσε σοβαρές «αρρυθμίες» στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών ακινήτων, αλλά και των επαγγελματιών της αγοράς, καθώς χανόταν πολύτιμος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης.

Η ψηφιακή υπηρεσία του δήμου τέθηκε σε λειτουργία πριν από δύο χρόνια και ήδη έχει δεχθεί περισσότερες από 31.000 αιτήσεις.

Από σήμερα, όμως, ο χρόνος αναμονής μηδενίζεται, καθώς μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων του συμβαλλόμενου και του μεταβιβαζόμενου ακινήτου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν αμέσως, αυτόματα, στα χέρια τους τη βεβαίωση.

Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr και η είσοδος σε αυτήν γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Παράλληλα, για τον έλεγχο της γνησιότητας της βεβαίωσης, στο έγγραφο που εκδίδεται από την πλατφόρμα υπάρχει ένας QR κωδικός, ο οποίος εφόσον σκαναριστεί επιβεβαιώνει την εγκυρότητα του εγγράφου.

«Η περίοδος που οι Αθηναίοι αφιέρωναν ατελείωτο χρόνο για να εκδώσουν μία απλή βεβαίωση από τις υπηρεσίες του Δήμου ανήκει στο παρελθόν. Καταφέραμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία εξυπηρέτησης του πολίτη, αξιοποιώντας την τεχνολογία προς όφελός τους. Μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, έχουμε δημιουργήσει 138 ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες βάζουν τέλος στη βασανιστική γραφειοκρατία και αλλάζουν ριζικά τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!