Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Δ14/36920/2022 Δικαιολογητικά επιχορήγησης φορέων ΝΠΙΔ από τις πιστώσεις του Ειδικού Κρατικού Λαχείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ Δ΄
Ταχ. Δ/νση : Σολωμού 60
Ταχ. Κωδ. : 104 32
Πληροφορίες: Γκίνη Α.
e-mail : agkini@yeka.gr

ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΔΑ: ΨΥΧΖ46ΜΤΛΚ-Γ99

Αθήνα, 15/04/2022

Α.Π..: Δ14/ 36920

ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Yποβολή δικαιολογητικών επιχορήγησης φορέων Ν.Π.Ι.Δ. από τις πιστώσεις του Ειδικού Κρατικού Λαχείου. 

Από 1η Μαρτίου έχει εκκινήσει η υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης φορέων Ν.Π.Ι.Δ. από τα καθαρά έσοδα του Ειδικού Κρατικού Λαχείου Κοινωνικής Αντίληψης για το έτος 2022, σύμφωνα με την υπ' αριθ. πρωτ. Δ14/οικ.44386/29-06-2021 κοινή υπουργική απόφαση με θέμα: «Προϋποθέσεις και διαδικασία διάθεσης, διαχείρισης και κατανομής των καθαρών εσόδων Ειδικού Κρατικού Λαχείου Κοινωνικής Αντίληψης για κοινωνικές πολιτικές σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» (ΦΕΚ 2981 τ. Β') (ΑΔΑ: ΨΨΝΦ46ΜΤΛΚ-ΘΝ3). 

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.1 περ. στ, της ανωτέρω απόφασης στην περίπτωση που το ποσό της επιχορήγησης που ζητείται υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000 €), οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν υποχρεωτικά Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή, στην οποία βεβαιώνεται το εύλογο της κατάρτισης και παρουσίασης από κάθε ουσιώδη άποψη της χρηματοοικονομικής θέσης του φορέα. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανωτέρω απαίτηση εφαρμόζεται πρώτη φορά κατά το τρέχον οικονομικό έτος και με αφορμή τον ιδιαίτερα αυξημένο όγκο αιτημάτων και την αδυναμία προσκόμισης της Έκθεσης Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή από αρκετούς φορείς, οι υπηρεσίες θα δέχονται την υποβολή της ανωτέρω έκθεσης το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2022

Οι Περιφέρειες καλούνται να διασφαλίσουν την ταχύτερη δυνατή κοινοποίηση της παρούσας στο σύνολο των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΔΟΜΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!