Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΑΒ - ΕΜΠ Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΑΒ και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη μιας σειράς καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων που θα συμβάλουν στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, υπογράφηκε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Αθήνα.

Το μνημόνιο έρχεται σε συνέχεια της στενής συνεργασίας της ΕΑΒ με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το πρόγραμμα «Αρχύτας».

Η σχεδίαση του ελληνικού drone θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου, ενώ η πρώτη πτήση του υπερσύγχρονου VTOL UAV θα πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο χρόνια, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΑΒ.

«Η ΕΑΒ αγκαλιάζει τη συνέργεια με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Άλλη μία συνεργασία εμβληματική, καθώς αφορά ένα ευρύ πεδίο άμεσα υλοποιήσιμων δράσεων που θα αναβαθμίσουν την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτριος Παπακώστας.

Ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέας Μπουντουβής, τόνισε:

«Με το μνημόνιο συνεργασίας τους, ΕΑΒ και ΕΜΠ στοχεύουν στην ένωση δυνάμεων που είναι ωφέλιμη για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, ενώ υπηρετεί την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία σε ευρύ φάσμα τεχνολογίας και προϊόντων, με επίκεντρο την Αεροναυπηγική και Αεροδιαστημική. Η συνεργασία ΕΑΒ και ΕΜΠ», συνέχισε, «έχει παρελθόν τόσο στην έρευνα όσο και την εκπαίδευση των φοιτητών και με την υπογραφή του μνημονίου τίθεται η βάση για ενίσχυση, επέκταση και συστηματοποίησή της».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΑΒ Ιωάννης Κούτρας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ε. Σαπουντζάκης, ο αντιπρύτανης Έρευνας και διά Βίου Εκπαίδευσης Ι. Χατζηγεωργίου και ο καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε. Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!