Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ισπανία Άλμα κατέγραψε ο αριθμός των ξένων τουριστών το 2021

Ο αριθμός των ξένων τουριστών στην Ισπανία ανέκαμψε κατά 64% πέρυσι από την ιστορική βουτιά του 2020 λόγω του κορονοϊού αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στο ήμισυ των προ της πανδημίας επιπέδων του, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι συνεχείς εξάρσεις της πανδημίας αποθάρρυναν πολλούς επισκέπτες.

Λίγοι περισσότεροι από 31 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα, από 19 εκατ. το 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (INE), αλλά ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τα 83,5 εκατ. ταξιδιωτών το 2019.

Συνολικά, οι τουρίστες δαπάνησαν 34,82 δισεκ. ευρώ στην Ισπανία πέρυσι, συγκριτικά με 19,79 δισεκ. το 2020 και 91,91 δισεκ. το 2019.

Παρόλο που η Ισπανία χαλάρωσε τους περιορισμούς εισόδου την άνοιξη με την ελπίδα να διασωθεί η θερινή της περίοδος, με το συνεχώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο περιορισμών και οδηγιών σε όλη την Ευρώπη να αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωστόσο, τα στοιχεία για τις αφίξεις Δεκεμβρίου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις παρά την προέλαση του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

Περίπου 2,95 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, συγκριτικά με μόλις 649.000 ένα χρόνο νωρίτερα, οδηγώντας τις δαπάνες σε άυξηση κατά 76%.

«Ο Δεκέμβριος αποδείχθηκε καλύτερος απ’ ό,τι περιμέναμε και αυτό μας βοηθά να πετύχουμε τις προβλέψεις για το τέλος της χρονιάς», δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο σε ανακοίνωση.

Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξη πως το 2022 θα φέρει «σχεδόν μια πλήρη ανάκαμψη του κλάδου».

«Η Ισπανία θα χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματά της συγκριτικά με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς», είπε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!