Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Δημοσιοποίηση επωνυμιών επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του COVID.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή ρυθμίζονται θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 1 της τροπολογίας επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου του κορωvοϊού COVI D-19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια, μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών - πολιτών, vα δημοσιοποιείται η παραβίαση μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη, τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα, ως προς τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του κορωvοϊού COVID-19.

Περαιτέρω, με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 3 της τροπολογίας λαμβάνεται η απαραίτητη μέριμνα, ώστε να παραταθεί η προθεσμία που είχε δοθεί δυνάμει του άρθρου 34 του ν. 4829/2021 (Α' 166) σε επιχειρήσεις που είχαν την έδρα τους κατά την 3η.8.2021 στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 για την εξόφληση των οφειλόμενων από αυτές αξιόγραφα, κατά το χρονικό διάστημα από 7.9.2021 έως 31.12.2021. Αξιόγραφα για τα οποία ενδέχεται να βεβαιώθηκε αδυναμία πληρωμής από 3.8.2021 έως 6.9.2021 δεν καταχωρίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, ώστε να μην αποκλείεται δυνατότητα δανειοδότησης των επιχειρήσεων αυτών. Επιπρόσθετα, λαμβάνεται μέριμνα για τους κομιστές των αξιογράφων των οποίων οι προθεσμίες αναστέλλονται με την αξιολογούμενη ρύθμιση. Η παράταση της προθεσμίας πέραν των εκατόν είκοσι (120) ημερών κρίνεται αναγκαία, καθώς δεν έχει επανέλθει έως σήμερα η οικονομική δραστηριότητα των πυρόπληκτων ως άνω επιχειρήσεων.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!