Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Διαβίβαση στοιχείων στην ΑΑΔΕ Τροποποίηση της ΠΟΛ. 1033/2014

Με την απόφαση Α.1271/2021 τροποποιήθηκε η απόφαση ΠΟΛ. 1033/2014 αναφορικά με τις υποχρεώσεις αποστολής στοιχείων στην ΑΑΔΕ κατά το άρθρο 15 του ν. 4174/2013.

Ειδικότερα με τη νέα απόφαση:

  • επήλθαν αλλαγές, οι οποίες ισχύουν για τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2021 και εφεξής, στις παρ. 1.1., 1.1.α, 1.1δ, και 1.1ε αναφορικά με τις πληροφορίες που παρέχονται από πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματαφορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με τη χρήση καρτών πληρωμών, ιδρύματα πληρωμών, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) Α.Ε. (ΑTHEXCSD) και Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Οι περιπτώσεις αυτές ειδικότερα αφορούν σε τόκους, μερίσματα από εταιρείες με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών στοιχεία τοκοχρεωλυτικής απόσβεσης δανείων.
  • ορίζεται ότι για τα ανωτέρω στοιχεία η προθεσμία υποβολής παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2022
  • τροποποιήθηκε η συχνότητα διαβίβασης των στοιχείων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια η οποία σύμφωνα με τις νέες διατάξεις είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς (αντί της 31ης Μαρτίου)
  • τροποποιήθηκε ο χρόνος διατήρησης των ως άνω στοιχείων από την Α.Α.Δ.Ε από έξι, σε δέκα έτη από τη λήξη του έτους υποβολής αυτών

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση Α. 1271/2021 καθώς και την απόφαση ΠΟΛ. 1033/2014, όπως πλέον ισχύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!