Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΣΤΑΤ Κατά 87% αυξήθηκαν οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της χώρας στο 9μηνο του 2021

Αύξηση 63,2% στις αφίξεις και 87% στις διανυκτερεύσεις καταγράφηκε στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ της χώρας το 9μηνο εφέτος σε σχέση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2021 οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση 111,9% στις αφίξεις και 119,3% στις διανυκτερεύσεις και των ημεδαπών 5,9% και 15,8%, αντίστοιχα, σε σχέση με τα στοιχεία της ίδιας περιόδου του 2020.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ αναλογεί σε αλλοδαπούς, δηλαδή το 70,2% του συνόλου των αφίξεων και το 80,6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων.

Η μέση διαμονή ανά άτομο ανήλθε σε 4,2 διανυκτερεύσεις. Η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των ημεδαπών 2,7 διανυκτερεύσεις.

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 44,1% έναντι 31,9% το 9μηνο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!