Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Χαιρετισμός Βεσυρόπουλου στην καμπάνια για το παράνομο εμπόριο τσιγάρων της «Παπαστράτος»

Υπουργείο Οικονομικών

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας ενημέρωσης για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων από την εταιρεία «Παπαστράτος», υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια επιβεβαίωση για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση στην επίτευξη εθνικών στόχων.

Γιατί η περιστολή του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων αποτελεί έναν κοινό, εθνικό στόχο.

Άλλωστε, στο συγκεκριμένο πεδίο υπάρχει ταύτιση απόψεων, έχουμε διαρκή στενή συνεργασία και συναντίληψη.

Οφείλω εδώ να σημειώσω ότι αξίζουν συγχαρητήρια για την καμπάνια της εταιρείας «Παπαστράτος», στους εμπνευστές και στους συντελεστές αυτής της καμπάνιας, η οποία υπηρετεί αυτό τον κοινό και εθνικό στόχο.

Έναν στόχο που η δική μας Κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει πολύ ψηλά.

Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής μας, μέσα από δράσεις αλλά και ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις, δώσαμε έμπρακτα δείγματα γραφής.

Σε νομοθετικό επίπεδο:

  • Αναβαθμίσαμε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) για την περιστολή του λαθρεμπορίου και επεκτείναμε τις αρμοδιότητές του στα υποκείμενα σε φόρο κατανάλωσης προϊόντα, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το θερμαινόμενο προϊόν καπνού.
  • Προχωρήσαμε στην κύρωση και ενεργοποίηση του Διεθνούς Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού.
  • Δρομολογήσαμε τη λειτουργία του Ενιαίου Κεντρικού Μητρώου Εφοδιαστικής Αλυσίδας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών (Ε.Κ.Μ.Ε.Α.) και τη διασύνδεσή του με το ενωσιακό σύστημα ιχνηλασιμότητας καπνικών.
  • Παράλληλα, εντοπίσαμε και καλύψαμε τα κενά του υφιστάμενου συστήματος αδειοδοτήσεως καπνικών, με την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων αλλά και κρίσιμων πρώτων υλών για την κατασκευή βιομηχανοποιημένων καπνών.

Στον επιχειρησιακό τομέα, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν 13 πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια παραγωγής παράνομων τσιγάρων.

Ο εξοπλισμός τους κατασχέθηκε και οι δεκάδες συλλήψεις που ακολούθησαν έδωσαν ένα καίριο πλήγμα στα δίκτυα του λαθρεμπορίου.

Μέσα από το σύνολο αυτών των δράσεων, η χώρα μας βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός της «λίστας 301» στην οποία βρισκόταν από το 2008, μια λίστα στην οποία περιλαμβάνονται Κράτη που κρίνονται αναποτελεσματικά και ανεπαρκή ως προς την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, της διαδικτυακής πειρατείας, καθώς και σχετικά με την προστασία των εμπορικών σημάτων και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Είναι δεδομένη η στήριξη όλων μας σε προσπάθειες όπως αυτή, της εταιρείας «Παπαστράτος».

Γιατί, όπως ανέφερα και στην αρχή, ο στόχος αυτός είναι κοινός.

Η περιστολή του λαθρεμπορίου επιδρά θετικά στα δημόσια έσοδα, την υγιή επιχειρηματικότητα, την οικονομία μας αλλά και τη δημόσια υγεία.

Και όλα αυτά τα πεδία αφορούν και επηρεάζουν τους πολίτες, που και αυτοί πρέπει να είναι σύμμαχοι στην κοινή μας προσπάθεια.

Γι’ αυτό και έχει σημασία το γεγονός ότι αποδέκτης αυτής της καμπάνιας είναι ο ίδιος ο πολίτης.

Είμαι βέβαιος ότι η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία θα αποδώσει καρπούς.

Όπως είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα θα συνεχίσει να επισφραγίζεται με θετικές δράσεις και αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!