Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΠΑ Μειώθηκε ο εβδομαδιαίος αριθμός αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υποβάλλουν νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκε σε νέο χαμηλό 19 μηνών την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία ανακτά δυναμική εν μέσω σημαντικής βελτίωσης της δημόσιας υγείας, αν και παραμένουν οι δυσκολίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Οι νέες αιτήσεις για κρατικό επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 14.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 269.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Μαρτίου του 2020, όταν οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους προκειμένου να ανακοπεί το πρώτο κύμα των μολύνσεων της COVID-19. Οι αιτήσεις καταγράφουν μείωση για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.

Ο αριθμός των αιτήσεων, που έχει μειωθεί από το υψηλό ρεκόρ των 6,149 εκατ. στις αρχές Απριλίου του 2020, είναι τώρα εντός του εύρους που γενικά θεωρείται ότι συνάδει με μια υγιή αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!