Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΠΑ Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Λιγότεροι Αμερικανοί υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας ανεβάζει ταχύτητα εν μέσω άνθησης της οικονομίας, η οποία τροφοδοτείται από την ταχεία βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια υγεία και το τεράστιο πακέτο μέτρων κρατικής οικονομικής στήριξης.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν συνολικά σε προσαρμοσμένη βάση στις 498.000 για την εβδομάδα έως την 1η Μαΐου, συγκριτικά με 590.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Μαρτίου του 2020, όταν επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας των μη απαραίτητων επιχειρήσεων προκειμένου να επιβραδυνθεί το πρώτο κύμα κρουσμάτων της COVID-19.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων θα διαμορφωνόταν στις 540.000.

Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση έχει προσφέρει μέτρα στήριξης ύψους σχεδόν 6 τρισεκ. δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι Αμερικανοί ηλικίας 16 και άνω είναι πλέον σε θέση να λάβουν εμβόλιο κατά της COVID-19, με αποτέλεσμα πολιτείες όπως της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ να προχωρούν σε άρση των περισσότερων περιορισμών που επιβλήθηκαν στη δυναμικότητα των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!