Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΠΑ Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας που ανακοινώνεται σήμερα αναμένεται να αποτυπώσει τη βαθιά οικονομική κάμψη λόγω του κορωνοϊού

Πάνω από 5 εκατομμύρια Αμερικάνοι εκτιμάται ότι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό τον τελευταίο μήνα πάνω από το απίστευτο επίπεδο των 20 εκατ., γεγονός που θα υπογραμμίσει τη βαθιά οικονομική κάμψη που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η έκθεση για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που θα ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Εργασίας θα έρθει σε συνέχεια των απαισιόδοξων στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν χθες και έδειξαν πτώση-ρεκόρ στις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου και τη μεγαλύτερη μείωση στην παραγωγή των εργοστασίων από το 1946.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η οικονομία, η οποία πιστεύουν ότι βρίσκεται ήδη σε ύφεση, συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εκτιμάται ότι ανήλθαν στα 5,105 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου, σύμφωνα με οικονομολόγους σε έρευνα του Reuters –τεράστιος αριθμός αν και χαμηλότερος σε σχέση με τα 6,606 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι εκτιμήσεις κάποιων αναλυτών έφθασαν τις 8 εκατ. αιτήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μέση πρόβλεψη, τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας σε πάνω από 20 εκατ. από την εβδομάδα που τελείωσε στις 21 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!