Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία Τριετές πρόγραμμα δαπανών με στόχο την αναβάθμιση φτωχότερων περιοχών

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ θα προσπαθήσει να δείξει σήμερα ότι γυρίζει σελίδα μετά την πανδημία της COVID-19, με την ανακοίνωση επενδύσεων πολλών δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, προκειμένου να βοηθήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τηρήσει τις υποσχέσεις δαπανών που έχει δώσει στους ψηφοφόρους του.

Ωστόσο ο Σουνάκ, που έχει συσσωρεύσει το μεγαλύτερο έλλειμμα στον προϋπολογισμό σε καιρό ειρήνης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες από την πανδημία της COVID-19, θα επιβλέπει αυστηρά και καθημερινά την πορεία των δαπανών σε αρκετά υπουργεία.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επιβραδύνει την ήδη ατελή ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.

Ο Σουνάκ προχωράει σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού, που δεν αναμένεται να περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα οικονομικής υποστήριξης, ενώ θα ανακοινώσει ένα τριετές πρόγραμμα δαπανών στα μέσα δημόσιας μεταφοράς, στην απόκτηση δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους, αλλά και σε άλλα προγράμματα, ώστε να προωθήσει το σχέδιο του Τζόνσον για την «αναβάθμιση» φτωχότερων περιοχών στη χώρα.

Την ίδια στιγμή θα προσπαθήσει να δώσει έμφαση στους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα, πριν από τη φιλοξενία από τη Βρετανία της διάσκεψης για το κλίμα COP26, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

«Ο σημερινός προϋπολογισμός αρχίζει τη δουλειά για την προετοιμασία της νέας οικονομίας μετά την COVID…, μιας οικονομίας που θα ανταποκρίνεται στη νέα εποχή αισιοδοξίας», αναμένεται ότι θα δηλώσει ο Σουνάκ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας.

Η σημασία που θα δώσει ο Σουνάκ στις επιπλέον δαπάνες σε πρωινή ομιλία του στο κοινοβούλιο αποδίδεται μερικώς σε μία μεγάλη αύξηση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Οι εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθούν αντιμέτωπες με αύξηση της φορολογίας το 2023.

«Ο Σουνάκ, ένας συντηρητικός υπουργός Οικονομικών, πρωτοστατεί σε μία φορολογική επιβάρυνση που έχει αυξηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στην ιστορία», έγραψε τη Δευτέρα ο Πολ Τζόνσον, διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Σπουδών, μιας ανεξάρτητης δεξαμενής σκέψης.

Η οικονομία της Βρετανίας υπέφερε από μία απώλεια περίπου 10% επί του ΑΕΠ της την προηγούμενη χρονιά, καθώς η χώρα καθυστέρησε σε σύγκριση με άλλες χώρες να κλείσει την οικονομία της για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, με συνέπεια να μείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπό την εφαρμογή lockdown.

Ωστόσο μία αναθεώρηση της οικονομικής ανάπτυξης στη Βρετανία, που θα γίνει σήμερα, θα δώσει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στην κυβέρνηση.

Διαχειριστές ομολόγων που συμμετείχαν σε μία δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο δανεισμός κατά το τρέχον οικονομικό έτος θα φτάσει στα 190 δισεκατομμύρια στερλίνες (261 δισεκατομμύρια δολάρια), μειωμένος κατά 44 δισεκατομμύρια στερλίνες από την εκτίμηση που έκανε η κυβέρνηση τον Μάρτιο, αντιστοιχώντας σε ποσοστό περίπου 8% του βρετανικού ΑΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!