Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς υγείας

Τις ιδιαίτερες προοπτικές που διαμορφώνονται στην Ελλάδα για τις γερμανικές εταιρείες με παρουσία στον κλάδο Υγείας, τις μελλοντικές δυνατότητες συμβολής τους στο ελληνικό σύστημα Υγείας, καθώς και τη διαρθρωτική σημασία τού τομέα μετά και τις έκτακτες συνθήκες που προκάλεσε στην κοινωνία και την οικονομία η πανδημία, συζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής Υγείας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κατά την τελευταία συνεδρίασή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες στην επιτροπή ενημέρωσαν για τα ανωτέρω θέματα τη σύμβουλο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανικής πρεσβείας, Ίμκε Κουν.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στην οποία προέδρευσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη γερμανικών εταιρειών, όπως οι: Bayer, Boehringer Ingelheim, Dräger, Fresenius Kabi, Linde, Merck, Miele, NDD, Siemens Healthineers και +epicurus.

Οι γερμανικές εταιρίες-μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου αναπτύσσονται σε όλους τους εμπλεκόμενους τομείς με την έρευνα στον κλάδο Υγείας και, ειδικότερα:

  • Στη φαρμακευτική βιομηχανία, όπου απασχολούνται 10.000 εργαζόμενοι, με τις γερμανικές εταιρείες να εμφανίζουν σε σύνολο ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ.
  • Στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, με τις γερμανικές εταιρείες να διαμορφώνουν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ.
  • Στον τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ο οποίος ανήκει στους πλέον ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς του συστήματος υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Επιτροπές Μελών διατίθενται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!