Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Υπογράφηκε σύμβαση για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της πρώην Ελαιουργικής στην Ελευσίνα

Δρομολογήθηκε η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της πρώην Ελαιουργικής στην Ελευσίνα, με χρηματοδότηση ύψους 6.960.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του δημάρχου Α. Οικονόμου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου και του αντιδημάρχου Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Φ. Τατάκη.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων που θα αξιοποιηθούν αρχικά για τις ανάγκες της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2023 και στη συνέχεια από τους δημότες για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι με το έργο αυτό η Περιφέρεια συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση υποδομών που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ θα αξιοποιηθούν και για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ) του 2023.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ευχαρίστησε για τη δρομολόγηση του έργου, επισημαίνοντας ότι σήμερα «κλείνουμε μια πληγή δεκαετιών και ταυτόχρονα ανοίγουμε το δρόμο η Ελαιουργική να γίνει ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην Ελευσίνα».

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο αφορά τη μελέτη και κατασκευή των εργασιών αναβάθμισης όλων των εσωτερικών χώρων και του περιβλήματος του κτιρίου, ώστε να είναι δυνατή (σε αρχικό στάδιο) η στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, της Ελευσίνας ως ΠΠΕ.

Το ακίνητο περιλαμβάνει έναν μεγάλο όγκο γενικών εξωτερικών διαστάσεων 65,90Χ42.50 μ., επιφανείας 2.800 τ.μ. περίπου. Στο μεγάλο όγκο προβλέπεται να λειτουργήσουν 4 ανεξάρτητοι χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, οι οποίοι μέσω κινητών κατακόρυφων πετασμάτων, θα μπορούν να ενοποιηθούν μεταξύ τους σε έναν ή δύο μεγαλύτερους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!