Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Προς κατάργηση ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ)

 

Μετά την  συνεδρίαση τςη ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), η οποία συνεδρίασε  χθες  το απόγευμα και στην οποία συμμετείχε  ο υπουργός Οικονομικών , ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε την  την ακόλουθη δήλωση:  «Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) είναι ένας αναχρονισμός, προσθέτει βάρη στις επιχειρήσεις και επιτρέπει την αυθαιρεσία και την διακριτική μεταχείριση. Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα τον καταργήσει.

Πιστοί σ’ αυτή την προγραμματική δέσμευσή μας, ξεκινήσαμε με την σύσταση μιας Επιτροπής, η οποία έχει θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την κατάργηση του Κ.Β.Σ. και την ενσωμάτωση των όποιων χρήσιμων διατάξεων υπάρχουν στη φορολογική νομοθεσία.  Είναι σημαντικό ότι σε αυτή την Επιτροπή, από την αρχή,  συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, των φορέων της αγοράς, για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του βάρους που υπάρχει αυτή την στιγμή στις επιχειρήσεις. Γιατί στόχος μας είναι ακριβώς να μειωθεί αυτό το βάρος και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, για μία υγιή σχέση μεταξύ του φορολογούμενου και της φορολογικής αρχής».

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!