Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΒΕΑ Ζητούνται μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

«Άμεση είναι η ανάγκη στήριξής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την πρόσβασή της σε χρηματοδοτικά εργαλεία», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι «το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες, έρχεται να επισφραγίσει μια περίοδο που η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η υγειονομική κρίση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση καλείται να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε αντιδιαστολή με τις αναφορές για συγχωνεύσεις και περιορισμό των μικρομεσαίων».

Οι μικρομεσαίοι, με προϋποθέσεις επιβίωσης και προοπτική ανάπτυξης, σημειώνει το επιμελητήριο, στην προσπάθειά τους να απαγκιστρωθούν από την ανάγκη της τραπεζικής ρευστότητας, βλέπουν σήμερα, το Ταμείο Ανάκαμψης, ως την τελευταία ευκαιρία, για διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 85% των επιχειρήσεων, δεν έχουν πρόσβαση σε καμία μορφή δανεισμού, γεγονός που αποδείχθηκε πρόσφατα, όταν το 2020 μόνο 40.000 επιχειρήσεις από τις 840.000 μπόρεσαν να πάρουν δάνεια.

Ο κίνδυνος για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων να εγκλωβιστούν υπερχρεωμένες και χωρίς εγγυήσεις, σε μια φθίνουσα πορεία, με προδιαγεγραμμένο τέλος το κλείσιμο, είναι πλέον ορατός, κατά το ΒΕΑ. Μια τέτοια εξέλιξη, όπως αναφέρει, θα έχει τεράστιες και αλυσιδωτές συνέπειες, τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και την κοινωνία, δεδομένου ότι οι ΜμΕ, αποτελούν το 97% της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας.

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι έχει εγκαίρως καταθέσει, πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων, προκειμένου να  μπορέσουν οι ελληνικές πολύ μικρές επιχειρήσεις να μεγαλώσουν, να δικτυωθούν, να μεταβιβαστούν, όπως: φορολογικά κίνητρα διαδοχής και δικτύωσης, αποτελεσματική συμβουλευτική υποστήριξη μέσω των Επιμελητηρίων, επιχειρηματικό ΑΦΜ για όλες τις μορφές επιχειρήσεων - και τις ατομικές.

 Δήλωση

«Το Β.Ε.Α. ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, πιστεύουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα περιλαμβάνει το σύνολο των επιχειρήσεων και ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες και δεν θα οδηγεί σε αποκλεισμούς, με καταστροφικές για την πλειονότητα των ΜμΕ, συνέπειες. Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία, να εισακούσει τις δημιουργικές και αναπτυξιακές προτάσεις μας και να μας καλέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτή, θα είναι για μας, η καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρηματιών από το Κράτος», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!