Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Σε δημόσια διαβούλευση για δυο εβδομάδες τέθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Στόχος του εν λόγω νομοσχεδίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, είναι «να επιτευχθεί η διευκόλυνση της διαδικασίας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την εισαγωγή ρυθμίσεων για τη νομιμοποίηση ιδίως των πρόχειρων καταλυμάτων ζώων τα οποία συνιστούν κατά προσέγγιση ποσοστό 50%-60%, καθώς και η μείωση των συντελεστών κόστους παραγωγής».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και κατά την εφαρμογή του ν. 4056/2012, η γραφειοκρατία και τα αυστηρά πλαίσια του νόμου που καθόριζαν μέχρι σήμερα την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όχι μόνο δεν διευκόλυναν την όλη διαδικασία, αλλά αποθάρρυναν τους νέους κτηνοτρόφους και τους εν ενεργεία από κάθε προσπάθεια για νομιμοποίηση και εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθούν το σχέδιο νόμου και η ανάλυση συνεπειών ρύθμισης

Σχέδιο νόμου

Ανάλυση συνεπειών ρύθμισης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!