Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κ.Υ.Α. 1276/272404/2020 Καθορισμός τύπου και περιεχομένου εντύπου γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Αριθμ. 1276/272404

ΦΕΚ B’ 4458/09.10.2020

Καθορισμός τύπου και περιεχομένου εντύπου γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Του άρθρου 107 του ν. 4442/2016 «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» (Α’ 230), όπως προστέθηκε στον νόμο αυτό με την παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4711/2020 (Α’ 145).

β) Της παρ. 3 του άρθρου 6Β και της παρ. 3 του άρθρου 6Γ του ν. 4056/2012 «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις» (Α’ 52).

γ) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α’ 98).

δ) Του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133).

ε) Του π.δ. 147/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης» (Α’ 192).

στ) Του άρθρου 133 του ν. 4512/2018 «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» (Α’ 5).

ζ) Του π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους - Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α’ 119).

η) Του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 121).

θ) Του π.δ. 40/2020 «Οργανισμός του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης» (Α’ 85).

ι) Του π.δ. 97/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» (Α’ 138).

2. Την υπό στοιχείο Υ6/9-7-2019 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υπουργό Επικρατείας» (Β’ 2902).

3. Την υπ’ αρ. 5359/10-8-2020 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή» (Β’ 3374).

4. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Τύπος και περιεχόμενο εντύπου γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο τύπος και το περιεχόμενο του εντύπου γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της παρ. 3 του άρθρου 6Β και της παρ. 3 του άρθρου 6Γ του ν. 4056/2012, έχουν ως εξής:

(*) Ο μοναδικός αριθμός γνωστοποίησης συμπληρώνεται από την υπηρεσία κατά την υποβολή νέας γνωστοποίησης και από τον φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης όταν πρόκειται για μεταβολή ή αλλαγή φορέα ή ακύρωση.

1) Νοείται η γνωστοποίηση λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης σε συγκεκριμένη θέση για πρώτη φορά.

2) Οποιαδήποτε μεταβολή ήδη υποβληθείσας γνωστοποίησης, εκτός από μεταβολή που αφορά στη θέση της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, για την οποία απαιτείται νέα γνωστοποίηση και εκτός από αλλαγή φορέα. Συμπληρώνονται μόνο τα στοιχεία που μεταβάλλονται.

3) Στην περίπτωση αλλαγής φορέα (περιέλευση της κυριότητας ή του δικαιώματος της εκμετάλλευσης της δραστηριότητας σε άλλον φορέα) τόσο ο παλαιός όσο και ο νέος φορέας υποχρεούνται να υποβάλλουν γνωστοποίηση από κοινού, στην οποία συμπληρώνεται μόνο ο αριθμός της υφιστάμενης γνωστοποίησης και τα στοιχεία των δύο φορέων (ονοματεπώνυμο/επωνυμία του παλαιού φορέα και τα πλήρη στοιχεία του νέου φορέα). Η γνωστοποίηση υπογράφεται και από τους δύο φορείς. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής γνωστοποίησης από κοινού, τόσο ο παλαιός όσο και ο νέος φορέας υποβάλλουν τη γνωστοποίηση αυτοτελώς με αναφορά στα ανωτέρω στοιχεία. Τόσο ο παλαιός όσο και ο νέος φορέας λαμβάνουν από τη ΔΑΟΚ αποδεικτικό υποβολής. Η αρμόδια ΔΑΟΚ κοινοποιεί τη γνωστοποίηση της αλλαγής φορέα εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, στις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες έχει κοινοποιηθεί η αρχική γνωστοποίηση λειτουργίας.

4) Αφορά οριστική διακοπή λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

5) Στην περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός συστεγαζόμενων, προστίθενται επιπλέον γραμμές καταγραφής με τα σχετικά στοιχεία αυτών.

6) Συμπληρώνονται οι συντεταγμένες από GOOGLE MAP των σημείων που ορίζουν το περίγραμμα του λειτουργικού χώρου της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

7) Αναφέρεται το σύνολο των κωδικών που περιγράφουν κατά τον ακριβέστερο τρόπο την ασκούμενη/-ες κτηνοτροφική/-ές δραστηριότητα/-ες.

8) Στις μικτές εκτροφές περιγράφονται όλα τα είδη ζώων. Ως παραδείγματα καταχώρησης αναφέρονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά τα εξής :

Παράδειγμα 1. Αιγοπρόβατα γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης.

Παράδειγμα 2. Αιγοπρόβατα γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης, αγελάδες γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης, αγελάδες κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης.

9) Περιγράφεται η δυναμικότητα ως αριθμός εκτρεφομένων ζώων για κάθε είδος εκτρεφομένου ζώου, καθώς και η δυναμικότητα των συστεγαζόμενων. Ως παράδειγμα καταχώρησης αναφέρεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά το εξής :

Παράδειγμα. Εκατό (100) πρόβατα. Επιπλέον εκτρέφονται εκατόν πενήντα (150) πρόβατα που ανήκουν στον πρώτο συστεγαζόμενο (με το ονοματεπώνυμο του) και πενήντα (50) πρόβατα που ανήκουν στον δεύτερο συστεγαζόμενο (με το ονοματεπώνυμο του) κ.ο.κ..

10) Αναγράφεται κατά περίπτωση ο κωδικός αριθμός καταχώρησης ή ο διακριτικός αριθμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 6Β και 6Γ του ν. 4056/2012.

11) Περιγράφονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε κατηγορίες κατά το ν. 4056/2012 (Α' 52). Μία κτηνοτροφική εγκατάσταση μπορεί να διαθέτει διαφορετικά είδη κτιριακών υποδομών. Ως παράδειγμα καταχώρησης αναφέρεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά το εξής:

Παράδειγμα. Ποιμνιοστάσιο με χώρο στέγασης ζώων θερμοκηπιακού τύπου 200 τετραγωνικών μέτρων, ποιμνιοστάσιο με χώρο στέγασης ζώων πρόχειρου καταλύματος 70 τετραγωνικών μέτρων και αμελκτήριο 60 τετραγωνικών μέτρων με οικοδομική άδεια.

12) Σε περίπτωση αλλαγής φορέα και εφόσον η γνωστοποίηση υποβάλλεται από κοινού υπογράφεται τόσο από τον παλαιό όσο και από τον νέο φορέα.

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Υπουργοί

Ανάπτυξης και Επενδύσεων
ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Επικρατείας
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!