Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΓΣΕΒΕΕ Αναγκαία η συστράτευση των φορέων για την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

ΓΣΕΒΕΕ

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021

Δελτίο Τύπου

Αναγκαία η συστράτευση των φορέων για την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα  Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 , ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησε ζητήματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της  ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, αφού  συνεχάρη τον  κ. Χατζηθεοδοσίου και εξέφρασε την στήριξη του  για τα νέα του καθήκοντα ως Προέδρου της ΚΕΕΕ,  δήλωσε την πρόθεση της ΓΣΕΒΕΕ να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στο έργο της ΚΕΕΕ για την συνολική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου για να μπορέσουν αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και ιδιαίτερα οι ΜμΕ, οι μικρές, οι πολύ μικρές και οι αυτοαπασχολούμενοι», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσων δράσεων για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που έχουν να διαχειριστούν  το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις και τα οποία δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και διόγκωσαν τα χρέη τους, όπως το πρόβλημα των επιταγών και των οφειλών που μετατέθηκαν για το επόμενο διάστημα. Για την ΓΣΕΒΕΕ παραμένει ανοικτό το θέμα του κουρέματος του ιδιωτικού χρέους το οποίο γεννήθηκε κατά το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφορά ο κ. Καββαθάς έκανε και στο θέμα των πυρκαγιών και των ανυπολόγιστων ζημιών που έχουν προκαλέσει σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, σημειώνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλιών για την άμεση ανακούφιση  και στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων .

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Προσβλέπω στη μέγιστη δυνατή συνεργασία της Κ.Ε.Ε.Ε. με όλους τους φορείς και βέβαια με τους κοινωνικούς εταίρους. Μόνον έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε προοπτικές βιωσιμότητας και προόδου στις επιχειρήσεις της χώρας». Μάλιστα υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η  ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών και προς την κατεύθυνση αυτή  η ΚΕΕΕ θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!