Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστρία Στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στα θεσμικά όργανα της χώρας, όπως διαπιστώνει αντιπροσωπευτική έρευνα

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στα θεσμικά όργανα της Αυστρίας επωφελήθηκε σαφώς από την κρίση του κορονοϊού, και πάνω απ 'όλα, οι θεσμοί που παρέχουν σταθερότητα, προστασία, βοήθεια και ασφάλεια έχουν κερδίσει τεράστια εμπιστοσύνη από τον κόσμο, όπως διαπιστώνεται από την έρευνα "Δείκτης Εμπιστοσύνης" που παρουσιάστηκε σήμερα και που πραγματοποιείται σε τακτικά διαστήματα από το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων OGM.

Οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συνέδραμαν με διάφορους τρόπους κατά τη διάρκεια της κρίσης, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση εμπιστοσύνης από την πλευρά των πολιτών, ενώ, συνολικά, η Αστυνομία και το Συνταγματικό Δικαστήριο απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, όπως διαπιστώνεται στην έρευνα.

Μία διψήφια αύξηση εμπιστοσύνης από το 2019 καταγράφουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας με 18 ποσοστιαίες μονάδες, η Υπηρεσία Αγοράς Εργασίας (12), οι ασφάλειες υγείας (11), η συνταξιοδοτική ασφάλιση (10) και τα γραφεία κοινωνικής πρόνοιας των νέων (10).

Τα πέντε κορυφαία θεσμικά όργανα με δείκτη εμπιστοσύνης 40 βαθμών και άνω είναι η Αστυνομία, το Συνταγματικό Δικαστήριο, το Εργατικό Επιμελητήριο, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κατ 'αρχήν, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς είναι σταθερή σε μια δεκαετή σύγκριση και υπόκειται σε πολύ λιγότερες διακυμάνσεις από την εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους πολιτικούς.

Η απόλυτη πλειονότητα των θεσμών που ερευνήθηκαν έχουν αυξημένη εμπιστοσύνη εδώ και χρόνια --μόνο σε άμεσες σχέσεις με πολιτικούς όπως η κυβέρνηση ή το κοινοβούλιο προστίθεται η δυσαρέσκεια και η δυσπιστία του κοινού.

Μόνον ένας στους τέσσερις θεσμούς που περιλαμβάνονταν στο ερωτηματολόγιο της έρευνας εμφανίζουν έλλειψη εμπιστοσύνης από τους πολίτες, όπως ο ασφαλιστικός και τραπεζικός κλάδος, η εκκλησία, η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ένωση Βιομηχάνων.

Σε συνεργασία του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Ινστιτούτου OGM, ο Δείκτης Εμπιστοσύνης καταγράφει την εμπιστοσύνη του κοινού σε πολιτικά πρόσωπα, ιδρύματα, ΜΚΟ και μεγάλες ενώσεις μελών εδώ και 20 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!