Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Μέτρα για τη δημόσια υγεία ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της COVID-19

Παροχή αντιστάθμισης για την προσωρινή αναστολή ή μείωση της παραγωγής και των πωλήσεων που υφίστανται οι Δικαιούχοι μεταξύ της 1ης Φεβρουαρίου και της 31ης Δεκεμβρίου 2020, ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της COVID-19, όπως αυτές προσδιορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 8 της παρούσας.

Σε ποιους απευθύνεται

Yφιστάμενες επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας

Περίοδος υποβολής

από 16/7/2021 έως 15/9/2021 (ώρα 14:00)

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται από τους δυνητικούς Δικαιούχους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), που λειτουργεί στον διαδικτυακό τόπο http://www.ependyseis.gr.

Είδος ενίσχυσης

Επιχορήγηση / ΕπιδότησηΠεριοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις

Οι επιχειρήσεις κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης, πρέπει να καλύπτουν στο σύνολό τους τις ακόλουθες προϋποθέσεις συμμετοχής:

1. Δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

2. Έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 01/01/2019.

3. Λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων εταιρικού/εμπορικού χαρακτήρα: Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, Ομόρρυθμή Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Ατομική Επιχείρηση, Κοινωνία Αστικού Δικαίου, Συνεταιρισμός, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Οργάνωση Παραγωγών.

4. Τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014 αδιαλείπτως από την 01/01/2019 έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

5. Διαθέτουν ενεργό κύριο κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) έναν από τους αναφερόμενους στο συνημμένο πίνακα του Παραρτήματος ΙΙ, αδιαλείπτως από την 01/01/2019 και έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

6. Διαθέτουν κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους αναφερόμενους στο συνημμένο πίνακα του Παραρτήματος ΙΙ, κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2019.

7. Διαθέτουν παραγωγικές μονάδες υδατοκαλλιέργειας, για τις οποίες πρέπει να πληρούται το σύνολο των κάτωθι προϋποθέσεων:

Αφορούν την πάχυνση/εκτροφή θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, ειδών γλυκέων υδάτων ή την καλλιέργεια οστράκων.Το σύνολο των προβλεπόμενων -από την ισχύουσα νομοθεσία- εγκρίσεων και αδειών λειτουργίας, είναι σε ισχύ και στο όνομα του Δικαιούχου έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.Η εκμετάλλευσή τους πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον Δικαιούχο -στον οποίο έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκρίσεις και άδειες λειτουργίας και ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τήρηση των σχετικών όρων τους-, έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησηςΑφορούν την εκτροφή μη γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

8. Υποβάλλουν αποκλειστικά μία αίτηση χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, για το σύνολο των παραγωγικών τους μονάδων οι οποίες καλύπτουν τις προϋποθέσεις της παρ. 7 του παρόντος άρθρου.9. Δεν έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης για χρηματοδότηση από άλλο Εθνικό ή Ενωσιακό Πρόγραμμα, για το σύνολο ή μέρος της προτεινόμενης Πράξης.10. Η ληφθείσα αντιστάθμιση καλύπτει αποκλειστικά τις απώλειες που προκλήθηκαν ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της COVID-19, σύμφωνα με την ενυπόγραφη δήλωση του αιτούντα Δικαιούχου.11. Συμμορφώνονται με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 στοιχείο (α) έως (δ) του άρθρου 10 του Καν.508/2014 και συνοδεύονται από την ενυπόγραφη δήλωση του αιτούντα Δικαιούχου, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου.Για την καταβολή της ενίσχυσης, οι Δικαιούχοι οφείλουν να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του άρθρου 14 της παρούσας.

Τι χρηματοδοτείται

Το ύψος της χορηγούμενης ενίσχυσης ανά Πράξη προσδιορίζεται τυποποιημένα ως ακολούθως:Ενίσχυση = - Δαπάνες 2020 - { [Δαπάνες 2019 / Κύκλος Εργασιών 2019] * Κύκλος Εργασιών 2020 }όπου:Δαπάνες έτους t: Το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί:

Στις φορολογητέες εισροές που αποτυπώνονται στο πεδίο 367 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ (έντυπα Φ2) του Δικαιούχου, όπως υποβλήθηκαν για την περίοδο Φεβρουάριος-Δεκέμβριος του αντίστοιχου φορολογικού έτους.Στην συνολική αξία των αγορών με απαλλαγή από τον αναλογούντα ΦΠΑ -βάσει των διατάξεων της ΠΟΛ του ιθ. σχετικού- που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Φεβρουάριος-Δεκέμβριος του αντίστοιχου φορολογικού έτους (μόνο για τους Δικαιούχους που έχουν υπαχθεί στην εν λόγω διάταξη).

Κύκλος Εργασιών έτους t:

Το συνολικό ποσό των φορολογητέων εκροών που αποτυπώνεται στο πεδίο 312 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ (έντυπα Φ2) του Δικαιούχου, όπως υποβλήθηκαν για την περίοδο Φεβρουάριος-Δεκέμβριος του αντίστοιχου φορολογικού έτους.Προϋπολογισμός€ 25.000.000

Σχετικά αρχεία

  • Πρόσκληση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!