Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνική αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής

Το πρώτο βήμα στη Σύνοδο Κορυφής για μια "συνολική λύση" (στην οποία παραμένουν ανυποχώρητοι η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου) που θα πρέπει να καταλήξει η Ε.Ε. στις 24 και 25 Μαρτίου αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Ο κύκλος των πυκνών επαφών  που συνεχίζεται τις τελευταίες 10 ημέρες επιτρέπει αισιοδοξία στην Αθήνας ως προς τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόικα, όπως επίσης και σε μια  αναπροσαρμογή των επιτοκίων δανεισμού για το ίδιο δάνειο.

Οι  κινήσεις αυτές που αποτελούν επιτυχία για την Ελλάδα, συνοδεύονται από προϋποθέσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ιρλανδία. Για την Ελλάδα η προϋπόθεση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ που θεωρείται πλέον συνοδευτικό του Μνημονίου και αρχίζει οσονούπω να υλοποιείται και για την Ιρλανδία η σύγκλιση του ελάχιστου συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων.

Υπάρχουν βεβαίως  αντιρρήσεις από ορισμένα κράτη μέλη   ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με την κεφαλαιακή ενίσχυση του Ταμείου διάσωσης (EFSF) ώστε να μπορεί να αναλάβει την αγορά κρατικών ομολόγων η χώρα μας, όπως κάνει σήμερα η ΕΚΤ.

Τέλος,  οι υπουργοί οικονομικών που θα συνέλθουν την Δευτέρα στο Eurogroup αναμένεται να δώσουν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για το πόσο έχουν προχωρήσει οι διαβουλεύσεις για μια "συνολική λύση" στις 24 και 25 Μαρτίου.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!