Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τράπεζας Πειραιώς Σημαντικές διακρίσεις στα Focus Economics Analyst Forecast Awards 2021

Τρεις σημαντικές διακρίσεις στα Focus Economics Analyst Forecast Awards 2021 έλαβε η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς που αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς για την ακρίβεια των εκτιμήσεων της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα Focus Economics Analyst Forecast Awards επιβραβεύουν την ορθότητα των οικονομικών εκτιμήσεων σε έξι βασικούς οικονομικούς δείκτες (ΑΕΠ, δημοσιονομικό ισοζύγιο, πληθωρισμός, επιτόκια, συναλλαγματικές ισοτιμίες, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) σε 91 χώρες και για τις χρηματιστηριακές τιμές 23 εμπορευμάτων και μετάλλων.

Η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς έλαβε δύο πρώτες θέσεις μεταξύ 50 διεθνών οργανισμών, τραπεζικών ιδρυμάτων και επενδυτικών οίκων για την εκτίμηση που διατύπωσε αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ και του πληθωρισμού της ευρωζώνης και βρέθηκε στην πρώτη τριάδα για την εκτίμησή της αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων.

Επίσης, έλαβε την πρώτη θέση για τις εκτιμήσεις που αφορούν την πορεία της κυπριακής οικονομίας καθώς και την εξέλιξη του δημοσιονομικού ισοζυγίου και ήταν στη δεύτερη θέση για την εκτίμηση αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ της Κύπρου.

Oι διακρίσεις δίνονται με βάση τις μηνιαίες προβλέψεις των οικονομολόγων για διάστημα 22 μηνών. To Focus Economics είναι διεθνής οργανισμός με αντικείμενο την παροχή οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων για 131 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!