Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Η χώρα έπιασε το στόχο του ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων σε κυκλοφορία

Η Γερμανία βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της για ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους γερμανικούς δρόμους χάρη στην αύξηση των πωλήσεων, η οποία ευνοήθηκε από τις δημόσιες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

«Τον Ιούλιο 2021 θα επιτύχουμε το στόχο μας για ένα εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Ο στόχος αυτός, ο οποίος τέθηκε το 2009 από την κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ και τον οποίο πολλοί θεωρούσαν «ανέφικτο», θα επιτευχθεί συνεπώς με «μόνο έξι μήνες καθυστέρηση», διευκρίνισε.

Οι γενναιόδωρες δημόσιες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων επέφεραν μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις σ' αυτή την κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει τόσο αμιγώς ηλεκτρικά όσο και υβριδικά επαναφορτιζόμενα οχήματα: κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 καταγράφηκαν αιτήσεις επιδότησης συνολικού ύψους 1,25 δισεκατομμυρίου ευρώ, περισσότερες απ' ό,τι ολόκληρη την περυσινή χρονιά, σύμφωνα με τον Αλτμάιερ.

Το ποσό της επιδότησης αυξήθηκε σημαντικά στο πλαίσιο των μέτρων ανάκαμψης από την πανδημία: για τα ηλεκτρικά οχήματα που η τιμή τους είναι κάτω από 40.000 ευρώ, η μέγιστη επιδότηση είναι πλέον 9.000 ευρώ και για τα υβριδικά 6.750 ευρώ.

Οι μηνιαίες πωλήσεις των καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων υπερδιπλασιάσθηκαν από την αρχή της χρονιάς σε σχέση με το 2020 και αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 10% της αγοράς.

Η υποδομή για τη φόρτιση των οχημάτων αυτών επεκτάθηκε. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Γερμανία 37.705 σημεία φόρτισης και 6.395 σημεία ταχείας φόρτισης.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε πως ο επόμενος στόχος για επτά έως δέκα εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους γερμανικούς δρόμους έως το 2030 μπορεί ακόμη και να ξεπεραστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!