Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, δίνει το στίγμα των επόμενων μηνών στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων αρχίζουν να ανακάμπτουν στη Γερμανία και αυτό είναι ένα προμήνυμα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ καλύτερο από τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους.

Ειδικά τώρα που η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μέσα στο επόμενο χρόνο επιστροφή στα επίπεδα παραγωγής που προηγήθηκαν της πανδημίας.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% το μήνα, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική αύξηση μετά την πτώση που σημειώθηκε στην πανδημία και το κλείσιμο των εργοστασίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνει ότι υπάρχει στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς οι εταιρείες βλέπουν κατακόρυφη άνοδο σχεδόν κατά 7% από μήνα σε μήνα.

Είναι τα αυτοκίνητα που θα δώσουν τον τόνο και αυτός είναι ο λόγος που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει πάνω σε αυτό τον τομέα την προσοχή τους.

Τα στοιχεία αυτά γίνονται ακόμη σημαντικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που αποτελεί την «ατμομηχανή» του κλάδου και το βαρόμετρο του τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Η γερμανική οικονομία δείχνει ότι έχει ξεπεράσει την πανδημία σε καλύτερο βαθμό από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα τεράστιο πακέτο τόνωσης της αγοράς και στροφής των καταναλωτών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι η παραγωγή θα αυξηθεί ελαφρά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα από το οικονομικό ινστιτούτο «Ifo».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!