Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Ανακοίνωση σχετικά με τη σύνταξη απογραφής επιτηδευματιών

Ανακοίνωση σχετικά με την σύνταξη απογραφής επιτηδευματιών:

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1198/27-12-2010 που πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζονται τα ακόλουθα:

  • Απαλλάσσεται από τη σύνταξη απογραφής κατά την 31/12/2010 και εφεξής ο κατά κύριο επάγγελμα (ακαθάριστα έσοδα άνω του 50%): α) εκμεταλλευτής περιπτέρου, β) πωλητής οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων αποκλειστικά στις κινητές λαϊκές αγορές ή πλανοδίως, καθώς και ο αγρότης που πωλεί τα προϊόντα παραγωγής του από λαϊκές αγορές.
  • Ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων και ο επιτηδευματίας του Μητρώου (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ) – πωλητής πετρελαίου θέρμανσης κατά την 31/12/2010 και εφεξής συντάσσει απογραφή για τη βενζίνη, πετρέλαιο, λιπαντικά και τσιγάρα εφόσον τα συνολικά έσοδα από την πώληση όλων των ειδών που εμπορεύεται υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000). Για τα λοιπά εμπορευόμενα είδη  (πλην βενζίνης, πετρελαίου, λιπαντικών και τσιγάρων) η υποχρέωση σύνταξης απογραφής  κρίνεται αυτοτελώς με βάση τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αυτών, κατά τα οριζόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 6 του Κώδικα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!