Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Dettol Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολικές αίθουσες

Το Dettol, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ευθύνης «Προστασία Πρώτης Τάξης» που ανέλαβε στις αρχές του χρόνου για τους μαθητές της Α' Δημοτικού, συνεχίζει τη δράση του, περνώντας στη δεύτερη φάση του προγράμματος, με την υλοποίηση ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος στις σχολικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, το Dettol, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), έχει σχεδιάσει μαζί με επιστημονικούς φορείς που προσφέρουν την εξειδίκευση και την επιστημονική τους γνώση ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στην τάξη για τους μαθητές της Α' Δημοτικού.

Απώτερος στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να θέσει τις βάσεις για την ένταξη των κανόνων υγιεινής στην καθημερινότητα των παιδιών και κατ' επέκταση την προάσπιση της υγείας.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης» έχει λάβει την έγκριση για την υλοποίησή του από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει καταρτιστεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία και βασίζεται στην υλοποίηση ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού εργαστηρίου που λαμβάνει χώρα μέσα στην τάξη από τους ίδιους τους δασκάλους, με τίτλο «MicroV Lab».

Συγκεκριμένα, μέσω ενός απλού πειράματος εστιάζει στους βασικούς κανόνες υγιεινής, με έμφαση στο σωστό πλύσιμο των χεριών.

Πρόκειται για ένα μάθημα διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, το οποίο έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει με απλό και κατανοητό τρόπο τους μαθητές στον «κόσμο» των μικροβίων, την ανάπτυξή τους, τη σημασία των «καλών» μικροβίων και τους τρόπους αντιμετώπισης των «βλαβερών» μικροβίων, και τελικά στον σωστό τρόπο που πλένουν τα χέρια τους.

Παράλληλα, μέσω του εκπαιδευτικού εργαστηρίου επιτυγχάνεται η εξοικείωση των μαθητών στη βασική επιστημονική μεθοδολογία, η εισαγωγή των δασκάλων στην πρακτική της STEM εκπαίδευσης και η προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για το σκοπό της δράσης, οι τάξεις που θα μετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα λάβουν το «Lab Kit», ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί με το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό, που απευθύνεται στους δασκάλους και τους μαθητές για την υλοποίηση του πειράματος, και ενημερωτικό υλικό για τους γονείς των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο website της Πρωτοβουλίας, www.prostasiaprotistaxis.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!