Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τσακίρης Συμμετοχή στο 6ο Φόρουμ της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής Αδριατικής Ιονίου

Πραγματοποιείται σήμερα, 11 και αύριο 12 Μαΐου 2021 το 6ο Φόρουμ της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους (European Union Strategy for Adriatic Ionian Region - EUSAIR), στο πλαίσιο της Σλοβένικης Προεδρίας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε σήμερα στη σχετική υπουργική συνάντηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Ιωάννης Τσακίρης.

Στην υπουργική συνάντηση εγκρίθηκε από τα 9 κράτη που συμμετέχουν στην EUSAIR η διακήρυξη της IZOLA που δίνει νέα προοπτική στην υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής ιδίως με την ενίσχυση της συντονισμένης συνεργασίας των χωρών και των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων τους όπως του ΕΣΠΑ.

Ο Ι. Τσακίρης συμμετείχε και στο πάνελ με τους ομολόγους του στο πλαίσιο του φόρουμ όπου ανέπτυξε τις θέσεις της χώρας για τη συνεισφορά του Πυλώνα Γαλάζιας Ανάπτυξης της Στρατηγικής, όπου προεδρεύει η χώρα μας, στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ένωσης για την έξυπνη και πράσινη ανάπτυξη μετά την πανδημία.

Σημειώνεται ότι γενικός στόχος της Μακρο-περιφερειακής Στρατηγικής Αδριατικής Ιονίου είναι η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας μέσω της γαλάζιας ανάπτυξης (blue growth) και η δημιουργία ανάπτυξης και απασχόλησης στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, ιδίως μέσω της βελτίωσης της ελκυστικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της συνδεσιμότητας των περιφερειών που συμμετέχουν στη Στρατηγική.

Η εν λόγω Στρατηγική αναμένεται επίσης να συμβάλει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!