Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Athens Business Green Toolkit Προδημοσίευση της Δράσης για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με όρους πράσινης λειτουργίας για τη βελτίωση της εικόνας τους

Athens Business Green Toolkit: Προδημοσίευση της Δράσης για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με όρους πράσινης λειτουργίας για τη βελτίωση της εικόνας τους

Η Δράση Athens Business Green Toolkit αφορά την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την αναβάθμιση της λειτουργίας τους βάσει των αρχών της ενεργειακής απόδοσης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού.Δικαιούχοι της Δράσης είναι υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν εντός της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ ΣΒΑΑ Δήμου Αθηναίων.

Τα οφέλη που θα προκύψουν αφορούν τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων που θα καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια, θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον, θα προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, θα ενσωματώνουν σύγχρονα στοιχεία λειτουργίας με αξιοποίηση της καινοτομίας, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν βελτιωμένες εσωτερικές συνθήκες λειτουργίας, αλλά συγχρόνως θα προάγουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος συνολικά.

Oι παρεμβάσεις της παρούσας δράσης περιλαμβάνουν:

  • Παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος (θερμομόνωση, κουφώματα / υαλοπίνακες, συστήματα σκίασης κ.ά.)
  • Αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Αναβάθμιση συστημάτων παραγωγής και διανομής θερμικής ενέργειας για χρήση ψύξης /θέρμανσης χώρων, αλλά και την παραγωγική διαδικασία (π.χ. εξοπλισμός και συστήματα παραγωγής ζεστού νερού / ατμού, εξοπλισμός ανάκτησης απορριπτόμενης θερμότητας κ.ά.)
  • Αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας.
  • Αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού.
  • Εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας.
  • Ενεργειακές επιθεωρήσεις ή και ενεργειακούς ελέγχους πριν και μετά για την εκτίμηση του ενεργειακού αποτελέσματος.
  • Πιστοποίηση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης (πρότυπο ISO 50001).
  • Σύμβουλο έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της δράσης, ανέρχεται σε πρώτη φάση στο ποσό των 2,3 εκ. ευρώ, που δύναται να ανέλθει σε δεύτερη φάση έως το ποσό των 5 εκ. ευρώ.Ενισχύονται επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 5.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ. Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται σε 80% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου.Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Athens Business Green Toolkit - Αναβάθμιση των επιχειρήσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με όρους πράσινης λειτουργίας για τη βελτίωση της εικόνας τους» και οι ημ/νιες υποβολής είναι από 5/5/2021 και ώρα 13:00πμ έως 6/8/2021 και ώρα 15:00μμ.Η δράση θα υποστηριχθεί όσον αφορά την υποδοχή των προτάσεων, την αξιολόγηση, την παρακολούθηση και πιστοποίηση από τον ΕΦΕΠΑΕ (ΕΛΑΝΕΤ).

Πληροφορίες από τον ΕΦΔ της ΟΧΕ Δήμου Αθηναίων: Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα, τηλ.: 210 3310011, 210 3224054, e-mail: athensib@developathens.gr και το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ/ΕΛΑΝΕΤ: Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 39, (Στοά Πεσμαζόγλου, 7ος όροφος), 105 64 Αθήνα, τηλ.: 213 0166100, fax: 213 0166105, e-mail: greentoolkit@elanet.gr.

Δείτε αναλυτικά την προδημοσίευση της δράσης Athens Business Green Toolkit

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!