Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υπ. Τουρισμού Εγκ. 7227/2021 Εγκύκλιος σχετικά με την εφαρμογή των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου σε τουριστικά καταλύματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ταχ. δ/νση: Λεωφ. Β. Αμαλίας 12
105 57 Αθήνα

Αθήνα, 27/4/2021

Α. Π. : 7227

ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών

Εγκύκλιος σχετικά με την εφαρμογή των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου σε τουριστικά καταλύματα

ΣΧΕΤ.: «Η υπ’ αριθ. 6632/16-4-2021 ΚΥΑ «Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 4687) όμοιες αποφάσεις (Β’ 1632)» 

Σε συνέχεια ερωτημάτων που ετέθησαν υπ’ όψιν μας, αναφορικά με την εφαρμογή των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου στα τουριστικά καταλύματα για το τρέχον έτος, διευκρινίζουμε τα εξής: 

Άρθρο 3: Εκπαίδευση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών καταλυμάτων 

Είναι υποχρεωτική η εκ νέου εκπαίδευση των συντονιστών τουριστικών καταλυμάτων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15.6.2021 (Παράρτημα Ι, Β.2, Παράρτημα ΙΙ, Θ.2).

Η εκπαίδευση των συντονιστών πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του ΞΕΕ για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.healthfirsttourism.gr/ για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Στη συνέχεια οι συντονιστές των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό έως τις 30.6.2021 (Παράρτημα Ι, Β.3).

Οι συντονιστές των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί οι ίδιοι και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους έως τις 15.6.2021 (Παράρτημα ΙΙ, Θ.2).

Για την εκπαίδευση του συντονιστή δεν εκδίδεται κάποια βεβαίωση αλλά απαιτείται να υπάρχουν νέες υπεύθυνες δηλώσεις από το προσωπικό του τουριστικού καταλύματος, πλην των κάμπινγκ, ότι εκπαιδεύτηκαν εκ νέου στην τήρηση των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου (Παράρτημα Ι, Β.3).

Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση της εκπαίδευσης από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα παραμένει προαιρετική. 

Διενέργεια rapid test στο σύνολο του προσωπικού του καταλύματος, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, από επαγγελματία υγείας ή ιατρό εργασίας, ο οποίος ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του COVID-19 (Παράρτημα Ι, Β.4.5, Παράρτημα ΙΙ, Α.2) 

Διευκρινίζεται ότι η υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου ανίχνευσης για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό των τουριστικών καταλυμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί με rapid test ή αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-test) COVID-19, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Βλέπετε τη σχετική ιστοσελίδα

https://supportemployees.services.gov.gr/(S(njsabvhwqgf3dxa2fqhbtbxr))/login.aspx?ReturnUrl=%2f

Η υποχρέωση για διενέργεια rapid test ή self-test COVID-19 καταλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19 ή έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19. 

Κοινοποίηση της ιστοσελίδας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις πληροφορίες για τη λοίμωξη COVID-19 και τα μέτρα που αφορούν τους αλλοδαπούς που επισκέπτονται τη χώρα στην αγγλική γλώσσα (Παράρτημα ΙΙ, Δ.4) 

Η σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας “Protocols for Arrivals and Departures from Greece” είναι διαθέσιμη στην αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα https://travel.gov.gr/#/ . 

Link στις επίσημες ιστοσελίδες της Ελληνικής Κυβέρνησης (Παράρτημα ΙΙ, Δ.5)

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/

https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-schetika-me-ton-emvoliasmo-gia-ton-koronoiosars-cov-2/

https://www.civilprotection.gr/el https://www.civilprotection.gr/en

https://travel.gov.gr/#/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!