Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΠ Για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αττικής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Οι δυσμενείς συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά και η ανάγκη στήριξης του εμπορικού κόσμου με δεδομένο το οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Β. Κορκίδη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Κορκίδης επεσήμανε πως με δεδομένο ότι το 52% του επιχειρείν της χώρας δραστηριοποιείται στην Αττική, είναι απαραίτητο να στηριχθούν κυρίως οι μικρομεσαίοι καθώς, όπως ανέφερε, στην πλειονότητά  τους βλέπουν τους τζίρους τους να έχουν πέσει στο ναδίρ και αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως οι πρωτοβουλίες, για να δοθούν 250 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρηματιών μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής, αλλά και η διάθεση του ποσού των 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε και με άλλες δράσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά covid εποχή και σ΄αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας».

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε πως σε αυτή την προσπάθεια, είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία αυτοδιοίκησης με τους θεσμικούς φορείς του επιχειρείν, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στον εμπορικό κόσμο.

«Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και συστρατευμένοι σ΄ένα κοινό στόχο θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!